«Γαμπροί για Πούλημα» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 13:19
«Γαμπροί για Πούλημα» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας
Η καινούρια, ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ.Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα «Γαμπροί για Πούλημα» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Ακροπόλ στην Αθήνα, οι «Γαμπροί για πούλημα» των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, ταξιδεύουν στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Δυο λόγια για το έργο:

Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις – είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ….

Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες - έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό.

‘Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες.

Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση.
Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια... Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη…

Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας κι ένα βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!!

Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μας παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας έγραψαν μια γνήσια, καυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό:

Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Φλόρα Κωσταρέλου – Η μητέρα – Νικολέτα Βλαβιανού
Γκαλίνα Μπακλάνοβα – Ρωσίδα δις/χος – Σοφία Βογιατζάκη
Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – Κώστας Ευριπιώτης
Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – Μάνος Ιωάννου
Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Φλόρας – Κώστας Κόκλας
Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – Νίκη Λάμη
Στέλλα – κοπέλα του Αλέξη – Αντιγόνη Νάκα
Σταμάτης Δεβέκουρας –Γενικός Γραμμ. Υπ.Ανάπτυξης - Σπύρος Πούλης
Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – Παρθένα Χοροζίδου

Προπώληση : 13 ευρώ και 15 ευρώΤελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 13:19