Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσιάζουν την παράσταση «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Μπανιούνα Σταμάτη. Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 8. 00 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Φανουρίου 99).

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γέρμα: η στείρα, η άγονη, η άκαρπη, η στέρφα. Η τραγωδία της άτεκνης γυναίκας, της «άκαρπης» μήτρας, της στερημένης από έρωτα ψυχής, που αβάσταχτα τυραννισμένη από το άλγος της στειρότητας, αλλά και «ταμένη» στη συζυγική ηθική και τιμή, γίνεται φόνισσα του άνδρα της. Άντρα, που δεν επέλεξε, αλλά του προσφέρθηκε ψυχή τε και σώματι για να επιτελέσει τον προορισμό της. Να καρπίσει τη νέα ζωή. Όμως όσο κι αν προσπαθεί, δεν ξεφεύγει από τη μοίρα της… Ένας λυρικός ύμνος στη γονιμότητα, τη μητρότητα και την κοινωνική καταπίεση της γυναίκας, από τον μεγάλο Ισπανό ποιητή, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.



Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μπαντούνας Σταμάτης
Μουσική: Σερενές Χρίστος
Σκηνικά: Η Θεατρική Ομάδα
Κοστούμια: Μπαντούνας Σταμάτης
Τεχνική Υποστήριξη: Στεφανάκη Αγγελική, Σαμπλής Χρήστος
Φωτογραφίες Δήμος Ζητουνιάτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν: Παπαθανασοπούλου Αγγελική, Μπαντούνας Σταμάτης. Κιμιωνής Πάρις, Οικονόμου Μαρία, Σαρρημιχάλη Κατερίνα, Παπαδοπούλου Μαρία, Παρασκευοπούλου Τέτη, Γιαννακού Ελένη, Ρουμελιωτάκης Λάμπρος, Μπουρνά Ελένη, Κώτση Εύη, Λαμπροπούλου Ελένη, Στεφανάκη Αγγελική

Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές των: Φωτεινή Σαββατιανού (Γέρμα), Αλεξάνδρα Κόνιακ (Θηλυκό), Γιάννης Φίλιας (Αρσενικό)

Είσοδος Ελεύθερη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης