Η «Αναπνοή» του Σάμιουελ Μπέκετ στο θέατρο «Φούρνος»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 09:28
Η «Αναπνοή» του Σάμιουελ Μπέκετ στο θέατρο «Φούρνος»
Το θέατρο «Φούρνος» φιλοξενεί την παράσταση «Αναπνοή» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Νύσου Βασιλόπουλου, από 24 Απρίλίου 2017.

Ένα τεράστιο Υποκείμενο (το Πνεύμα;) πνέει πάνω από τα ερείπια της Ιστορίας (;) του Λόγου(;) της Συνείδησης (;). Αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, ανοιχτά ερωτήματα διατρέχουν όλο το έργο του Μπέκετ. Πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο.

Η «Αναπνοή», στοιχειώδης αναγκαία κίνηση -σήμα ζωής- είναι το πιο σύντομο έργο του, μια πραγματική μονάδα αντίστασης στον ξεχειλωμένο πλουραλισμό της συνείδησής μας.

« Πηγαινέλα », « Όχι Εγώ, Βήματα », «Τότε Που », « Έ Τζο », « Κομμάτι Μονολόγου », « Κασκάντο », « Καταστροφή », « Φίλμ », « Λίκνισμα », κ.λ.π. Μία λίστα από τα σύντομα έργα του, που κάλλιστα θα μπορούσαν να γεμίσουν το χώρο ανάμεσα στις δύο αυτές ζωτικές κινήσεις.

Μέσα σε δύο αντίθετες παλιρροϊκες, κινήσεις, εισπνοή-εκπνοή, βλέπε γέννηση-θάνατο, συμπυκνώνεται η ζωή και το έργο του. Με τον πιο αφαιρετικό και ριζοσπαστικό τρόπο ο Μπέκετ προσπαθεί να διατυπώνει την αμηχανία και την ανεπάρκεια μας απέναντι στις διαδικασίες της ύπαρξης, της ζωής και της τέχνης.

Με το ίδιο αμήχανο δέος, κάτι περίπου σαν τον φόβο κενού που μεγάλωνε από προσωπικές συγκυρίες - συμβάντα - εμπειρίες, και με μία καλή διάθεση μετάλλαξής μας, σταθήκαμε απέναντι στο αίνιγμα Μπέκετ.

Συντελεστές:

Μετάφραση : Άγγελος Σκασίλας
Σκηνοθεσία : Νύσος Βασιλόπουλος
Δραματουργία : Νίκος |Φλέσσας

Παίζουν: Σύλβια Λιούλιου, Μέλπω Κασαπίδου, Άγγελος Σκασίλας
Φωτισμοί : Νύσος Βασιλόπουλος
Κοστούμια : Δημήτρης Παπαθωμάς
Ηχος : Στέλιος Γιαννουλάκης

Από 24 Απρίλίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168.

Ώρα έναρξης 21.15 τηλ. επικοινωνίας : 210.6460748

Είσοδος : κανονικό 10 Ευρώ, Φοιτητικό 8 Ευρώ, Άνεργοι και Ατέλειες 5 Ευρώ.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 09:29