Για πρώτη φορά, ο λόγος του Ν. Καζαντζάκη θα ηχήσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου από τον θάνατό του, και του εορτασμού του 2017 ως « Έτους Νίκου Καζαντζάκη», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη των Eκδόσεων Καζαντζάκη και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «Ασκητική», το μέγα φιλοσοφικό αυτό έργο του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, ποιητή, μουσικού, φιλοσόφου και δημοσιογράφου, επιχειρώντας για άλλη μία φορά να το προσεγγίσει με την πρωτοποριακή του ματιά, συνδυάζοντας νέες θεατρικές μεθόδους με την τέχνη της εικόνας (Video Art).

Πρωταγωνιστούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικήτας Τσακίρογλου – Τάσος Νούσιας,
Κατερίνα Διδασκάλου – Μαρία Κίτσου,
Άγγελος Θεοφίλου – Mιχαέλα Κυβεντίδου
και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης,
πλαισιωμένοι από χορό, που συμβολίζει το πέρασμα της ανθρωπότητας από την αρχαιότητα έως το μέλλον. – 16 ηθοποιοί, χορευτές-

Μετά το Ηρώδειο η «Ασκητική» θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης. Η θεατρική παράσταση υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού & ΕΟΤ έχει προγραμματιστεί να περιοδεύσει σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις (Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες) με ειδικές συνεργασίες ξένων και Ελλήνων ηθοποιών.

Συντελεστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική : Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά : Mάιρα Βαζαίου
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη
Κίνηση: Έρση Πήττα
Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης
Video Αrt : Νίκος Μυλωνάς

Πληροφορίες:

Ημέρα & ώρα παράστασης : Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (χωρίς διάλειμμα).

Tιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη 40 €, Α ζώνη 30 €, Β ζώνη 20 € , Άνω διάζωμα 15€ , Ειδικές ομάδες 10 €

Προπώληση:

Μέσω Viva.gr στο https://www.viva.gr/tickets/th eatre/irodeio/askitiki/ (τηλ. 211 1010050) και στα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης