Στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών η πανελλήνια πρεμιέρα για μια νέα θεατρική παραγωγή από το ΚΘΒΕ η οποία στη συνέχεια θα περιοδεύσει στους δήμους της περιφέρειας. Πρόκειται για το έργο του Νηλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι», που θα παρουσιαστεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών για τρεις παραστάσεις, και συγκεκριμένα: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, έργο το οποίο ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ για πρώτη φορά.

«Οι Ηλίθιοι», που ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, αποτελούν μια ρομαντική κωμωδία που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου. Πρόκειται για ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης του έργου, «με τους “Ηλίθιους”, ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Νηλ Σάιμον δημιουργεί έναν φαινομενικά αφελή κωμικό μύθο, για να σατιρίσει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της θρησκόληπτης και οπισθοδρομικής αμερικανικής κοινωνίας, που τόσο καλά γνώριζε, αλλά και για να καυτηριάσει την αρνητική της αντίδραση μπροστά στην έλευση του νέου, του διαφορετικού, του “επιστημονικού”. Νιώθεις ότι η γραφή του είναι αυτόματη, καθαρό απόσταγμα της πολύχρονης εμπειρίας του. Διαβάζοντας το έργο ξανά και ξανά, αρχίζεις να ανακαλύπτεις το βιτριολικό του χιούμορ. Την αισθητική των Monty Python, τα σχόλια από το Muppet Show, την άγρια σαγήνη της Οικογένειας Άνταμς και όλα τα αδιέξοδα της Μέρας της Μαρμότας. Αναγνωρίζεις ακόμα και στοιχεία από το έργο του Σαίξπηρ».

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Χρύσα Σερδάρη, Μουσική: Κωστής Βοζίκης, Χορογραφία-Κίνηση: Κωνσταντίνος Γεράρδος, Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μπαγανά, Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Βαΐτση, Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγος: Σοφία Πασιά, Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έκτωρ Καλούδης (Δικαστής), Γιάννης Μαστρογιάννης (Γκρέγκορ Γιουσέκεβιτς), Γιολάντα Μπαλαούρα (Λένυα Ζουμπρίτσκι), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Σοφία Ζουμπρίτσκι), Ρούλα Παντελίδου (Μνίσκιν), Τάσος Πεζιρκιανίδης (Σνέτσκυ), Κωνσταντίνος Ραμπαβίλας (Λέων Τολτσίνσκυ), Πολυξένη Σπυροπούλου (Γιέντσνα), Βασίλης Σπυρόπουλος (Δρ. Ζουμπρίτσκι), Γιάννης Τσάτσαρης (Σλόβιτς).

«Οι ηλίθιοι» διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, καθώς προωθείται νέα προγραμματική σύμβαση για τη δωρεάν παρακολούθηση εννέα παραστάσεων από μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος της θεατρικής παιδείας και αγωγής.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018  9 μ.μ.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018  7 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 6 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr | Τ. 2315.200200

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Εκδοτήρια ΚΘΒΕ |www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200 & Viva.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης