Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στις «Ιωνικές γιορτές» στο Άλσος Νέας Σμύρνης, θα παρουσιαστεί το έργο «Μαρία Πολυδούρη» της Βιβής Κοψιδά – Βρεττού με τους  Φωτεινή Φιλοσόφου, Νίκο Γιάννακα σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.

 Ένας ύμνος στη Γυναίκα-Σύμβολο για τη δύναμη του χαρακτήρα της, τον έρωτα για τη ζωή και την παιδική της αθωότητα! Πρότυπο που τόσο ανάγκη έχουμε στην εποχή μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήχος του πυροβολισμού απ τη σκανδάλη που πάτησε ο Καρυωτάκης, χάνεται όπως ο θόρυβος στο χιονισμένο τοπίο που θα σκεπάσει αργότερα τη Μαρία, αφήνοντας πίσω τον ίσκιο και τα γραπτά της να αγωνίζονται στον χρόνο.

Ένας αφηγητής μπαινοβγαίνει στο έργο, συνδέοντας τα επεισόδια της ζωής της, σαν πολεμικός ανταποκριτής ενός πολέμου που λέγεται Ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έργο γεμάτο ποίηση που μετατρέπει τον τρόμο σε ρυθμό.

Είναι ένα έργο ποιητικής διαμαρτυρίας.

Μιλά για την απίστευτη δύναμη της ποιήτριας να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’ αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει.

Στον ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη η Φωτεινή Φιλοσόφου

Κώστας Καρυωτάκης ο Νίκος Γιάννακας

Αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης.

Κείμενο Βιβή Κοψιδά – Βρεττού

Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς

Φωτογραφίες: Αθηνά Λεκκάκου-Γιάννης Φαλκώνης

Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019 στις 20:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης