Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ για τις γυναίκες σκηνοθέτριες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018, 11:00
Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ για τις γυναίκες σκηνοθέτριες
Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία έλαβε αυτήν την εβδομάδα ένα βραβείο για το σύνολο της σταδιοδρομίας της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, πρόσθεσε τη φωνή της σε όσους καλούν για μεγαλύτερη παρουσία γυναικών σκηνοθετών, αν και είπε ότι οι γυναίκες είναι μερικές φορές δύσκολες στη συνεργασία.

Η Βρετανίδα ηθοποιός, 81 ετών, έλαβε Χρυσή Σφαίρα για τη σταδιοδρομία της η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και οδήγησε μεταξύ άλλων και σε βραβείο Όσκαρ, σε ένα φεστιβάλ το οποίο έχει επικριθεί για τον μικρό αριθμό γυναικών σκηνοθετριών που διαγωνίζονται εφέτος.

«Ξέρετε, οι γυναίκες μπορούν να είναι κάπως παράξενες, μάλλον πιο παράξενες από τους άνδρες», δήλωσε η Ρεντγκρέιβ σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερο ταλέντο... αλλά μπορεί να είναι κάπως παράξενες. Κι εγώ έχω συνεργαστεί με μερικές γυναίκες σκηνοθέτριες με τις οποίες δεν ήμουν καθόλου ευτυχής για τη συνεργασία, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, όχι με όλες, μόνο κάποιες φορές, και πράγματι διαπίστωσα ότι είναι δύσκολες στη συναναστροφή», είπε χωρίς να κατονομάζει κάποια.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018, 11:00