Η τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» ανήκει στα αρτιότερα λογοτεχνικά είδη και ο Σοφοκλής με αυτή την τραγωδία έδειξε το μεγαλείο της σκέψης και δημιουργίας του. Το έργο χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη ιστορία μυστηρίου παγκοσμίως. Στον «Οιδίποδα Τύραννο» ο Σοφοκλής αναπτύσσει με αριστοτεχνία όλες τις ψυχολογικές μεταπτώσεις των ηρώων του.

Ο Λάιος, βασιλιάς της Θήβας, αποκτά με την γυναίκα του, Ιοκάστη, ένα αγόρι, τον Οιδίποδα. Ο χρησμός λέει ότι το παιδί αυτό θα σκοτώσει τον πατέρα του και θα παντρευτεί τη μητέρα του. Γι’ αυτό το αφήνουν στο δάσος να πεθάνει όμως το παιδί ζει και μεγαλώνει στο παλάτι της Κορίνθου. Μετά από χρόνια, θα σκοτώσει τον πατέρα του, θα παντρευτεί τη μητέρα του, θα κάνει μαζί της παιδιά και θα γίνει βασιλιάς της Θήβας. Η μοίρα όμως, που είναι βασικό στοιχείο της δραματουργίας στον Σοφοκλή, θα παίξει το δικό της παιχνίδι. Όλα θα μαθευτούν και το τραγικό τέλος δεν είναι μακριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπιμπή
Μετάφραση: Κατερίνα Μιχελή
Μουσική: Παντελής Πιλάβιος
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Video art: Βαγγέλης Μειμέτης
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
Παραγωγή: Φιμονόη

Παίζουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναγιώτης Ταρνάρης, Νίκος Σταματόπουλος, Γιάννης Παπαθύμνιος, Νίκος Αναστασόπουλος, Νίκος Χριστοφυλλάκης, Νικήτας Αναστόπουλος, Τίνα Παπακωνσταντίνου, Κρισάνα Αλεφαντινού

Με αγγλικούς και γαλλικούς υπέρτιτλους.

Διάρκεια: 105 λεπτά (με 15λεπτο διάλειμμα)

Πολυχώρος Αθηναΐς

Πέμπτη    20:30

30 Μαΐου 2019 – 26 Σεπτεμβρίου 2019

Εισιτήρια
Α Ζώνη: €25, €22 (προσφορά 4+ ατόμων), Β Ζώνη: €22, €18 (προσφορά 4+ ατόμων)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης