Με ένα κείμενο στον λογαριασμό του στο Facebook, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σχολίασε τις πληροφορίες που θέλουν να μην ανοίγουν τα θέατρα λόγω της έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο ηθοποιός συγκεκριμένα έγραψε: «Εμείς, στο θέατρο Παλλάς, όπως και τόσοι καλλιτέχνες σε άλλα θέατρα, φοράμε με χαρά τις μάσκες μας, δουλεύουμε σκληρά στις πρόβες μας για το “Τρίτο Στεφάνι” και προχωράμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Κι οι θεατές μας, όταν με το καλό έρθει η ώρα, θα προσέλθουν συγκροτημένα, τηρώντας όλα τα μέτρα, θα φορούν κι εκείνοι τις μάσκες τους σε όλη τη διάρκεια της παράστασης -κι όπως γινόταν πάντα στα θέατρα- δε θα τρώνε, δε θα πίνουν, δε θα μιλούν, μόνο θα βλέπουν και -ελπίζουμε- θα χαίρονται.

»Το καλοκαίρι τα ανοιχτά θέατρα δεν έδωσαν ούτε ένα κρούσμα. Οι άνθρωποι του θεάτρου θέλουν και ξέρουν να προστατεύσουν και να προστατευτούν – το ίδιο και το κοινό τους.

»Στην ισορροπία ανάμεσα στην υγεία και την ομαλή λειτουργία, όταν τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες, το θέατρο μπορεί να είναι ασφαλέστερο από τα περισσότερα άλλα είδη συγχρωτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αφού η χώρα πρέπει να λειτουργήσει, αφού πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, ας μη στοχοποιούμε το θέατρο ως μεταδοτικό.

»Αν κάτι κινδυνεύει να μεταδοθεί, είναι η χαρά».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης