ΚΘΒΕ: Σε θέατρα της Αττικής, ο «Ορέστης»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, 12:10
ΚΘΒΕ: Σε θέατρα της Αττικής, ο «Ορέστης»
Σε θέατρα της Αττικής, από τις 29 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, «μεταφέρεται» η τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, μετά τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018 και μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.Λίγο πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και την παρουσίαση στο Βασιλικό Θέατρο (13 έως 16 Σεπτεμβρίου), ο «Ορέστης» θα κάνει πέντε «στάσεις» σε θέατρα της Αττικής και συγκεκριμένα:

Τετάρτη 29 Αυγούστου - Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο (Φεστιβάλ Aισχύλεια 2018)

Παρασκευή 31 Αυγούστου - Παπάγου, Κηποθέατρο Παπάγου (Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου - Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων»)

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου - Ηλιούπολη, Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2018)

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου - Γαλάτσι, Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου (Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 «Παρέα με τ’ αστέρια!»)«Ο “ Ορέστης” του Ευριπίδη θεωρείται ότι είναι το τελευταίο έργο του ποιητή το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν την αναχώρηση του ποιητή από την Αθήνα και την εγκατάστασή του στη Μακεδονία. Ο ερειπωμένος οίκος των Ατρειδών, οι δεσμοί της αδελφικής αγάπης και της πιστής φιλίας. Τρεις πρωταγωνιστές με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ’ έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής. Ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΘΒΕ.

Στον ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού. Στον ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε εφέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ntng.gr.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, 12:17