«Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο Χαϊδάρι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 10:43
«Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο Χαϊδάρι
Ο Δήμος Χαϊδαρίου και η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Το τρίτο κουδούνι» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Μολιέρου «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018 στις 8.30 μμ στο Ανοικτό Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης).

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ' αλήθεια δεν έχει τίποτα. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη.

Ο αδελφός του, Βεράλδος, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν, Τουανέττα, θα προσπαθήσει να τον «θεραπεύσει» από τις φαντασιοπληξίες του. Τον πείθουν να παραστήσει τον νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπάει και του είναι πιστός. Θα αποδειχθεί τελικά ότι η δεύτερη σύζυγός του, Βελίνα, κυνηγούσε μόνο την περιουσία του ενώ η κόρη του τον αγαπούσε πραγματικά. Μετά τη «νεκρανάστασή» του, ο Αργκάν θα επιτρέψει στην Αγγελική να παντρευτεί τον άντρα που θα επιλέξει εκείνη.

Είσοδος ελεύθερη


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 10:44