Η κωμωδία, των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, «ο Τραπεζίτης», ανοίγει σήμερα την αυλαία των θεατρικών παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας για το 2022. «Το ΔΗΠΕΘΕ, επιστρέφει δυνατά, με νέες δράσεις και παραγωγές, στην καινούρια του στέγη, με ένα έργο σύγχρονο και επίκαιρο . Αξιοποιούμε το δυναμικό των ηθοποιών μας εδώ στην Κέρκυρα και έχουμε τη χαρά, να είναι μαζί μας στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο αγαπημένος μας ηθοποιός, Ζαχαρίας Ρόχας, που τον γνωρίσαμε πριν τρία χρόνια στο νησί, με το έργο «Θυμάμαι τη Μαρία», για τη Μαρία Κάλλας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Βαρβάρα Δούκα.

Το έργο «ο Τραπεζίτης» είναι μια πικρή κωμωδία, που γράφτηκε από το Ιγνάθιο δελ Μοράλ και τον Ερνέστο Καμπαγέρο, μόλις το 2015, σατιρίζοντας την οικονομική κρίση. Στο έργο, η Μάργα και ο Μπαρτ, ένα νεαρό ζευγάρι που νιώθει στο πετσί του την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αποφασίζει να απαγάγει τον μεγαλύτερο τραπεζίτη της Ισπανίας, τον Εουσέμπιο Ρομπλέδο, με σκοπό να απαιτήσει ελαφρύνσεις από τις τράπεζες, και απελευθέρωση των κόκκινων δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κρύβουν σε ένα μυστικό δωματιάκι του διαμερίσματός τους, καταφύγιο του παππού της οικογενείας, τον καιρό του πραξικοπήματος και τον παρουσιάζουν στο διαδίκτυο μαζί με τα αιτήματα της απαγωγής. Τίποτε όμως δεν πάει καλά, και ένα σωρό ευτράπελα τους περιμένουν, που οδηγούν την απαγωγή, σε μία σειρά αναπάντεχες ανατροπές…

«Μετά και από την κρίση της πανδημίας, φαντάζει δυστυχώς, πιο επίκαιρο από ποτέ. Και μπορεί να είναι σε πρώτο επίπεδο, μια τρελή κωμωδία καταστάσεων, αφήνει όμως προβληματισμούς που δε θα μας αφήσουν ανεπηρέαστους, στους ανησυχητικούς καιρούς που ζούμε. Το κοινό της Κέρκυρας, πάντα θερμό, έχει ήδη αγκαλιάσει το έργο, και το καινούριο μας ξεκίνημα, και μας στηρίζει πάντα, καθώς γνωρίζει ότι το ΔΗΠΕΘΕ, υπηρετεί το θέατρο, με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, και φροντίζει πάντα να ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό του νησιού, με ωραίες παραγωγές, αλλά και πολλαπλές δράσεις» επισημαίνει η κα Δούκα.

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα γίνει σήμερα το βράδυ στο νέο χώρο λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ το έργο είναι σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, σκηνικά του Άκη Χειρδάρη, κουστούμια -Φροντιστήριο της Πηνελόπης Μαμάλου και μουσικής επιμέλειας του Ξενοφών Ραράκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν: Εουσέμπιο Ρομπλέδο (Τραπεζίτης), ο Ζαχαρίας Ρόχας, Μάργα, η Αγγελική Μιχαλοπουλου, Μπαρτολομέο, ο Ιωάννης Μουρμούρης, Γιασμίν, η Αλεξάνδρα Παγιατάκη και Φέλιξ ο Νικόλαος Κατσαρός. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Αντζελίνα Φιλιππίδου και οι φωτογραφίες είναι του Μιχάλη Καπετανίδη.

«Οι στόχοι μας προς την εξωστρέφεια, τον διάλογο με το σύγχρονο γίγνεσθαι στις τέχνες, αλλά και την κοινωνία, θέλουμε να μας κάνουν πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς, και να μπορέσουμε να επιτελέσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να αποτελέσουμε ισχυρό πόλο, επαγγελματικού θεάτρου και πολιτισμού στην Περιφέρεια» καταλήγει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης