«Κυρία Ιουλία» - Δύο παραστάσεις για τον Ζακ…

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 16:33
«Κυρία Ιουλία» - Δύο παραστάσεις για τον Ζακ…
Στις 21 Σεπτέμβρη 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος έφυγε από κοντά μας βάρβαρα και αποτρόπαια.

Η παράσταση «Κυρία Ιουλία» θα τον αντιπροσώπευε κι αν είχαμε ένα μαγικό ραβδί να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και το έγκλημα αυτό να μην είχε διαπραχθεί, ο Ζακ θα ήταν μαζί μας κάθε βράδυ να βοηθάει τον ΡίνοΤζάνη, που παίζει τον ρόλο της τρανσέξουαλ Λόλας, να κάνει το dragmakeup του, όπως κάνει τώρα ο φίλος του ο Κωνσταντίνος.

Η «Κυρία Ιουλία» μιλάει για την αγάπη, την ανθρωπιά, τον αλληλοσεβασμό, την αποδοχή στη διαφορετικότητα, την απελευθέρωση από διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Αισθανόμαστε και οφείλουμε να αφιερώσουμε κάποιες παραστάσεις στον Ζακ, που πάλεψε στην ζωή του για όλα αυτά.

Έτσι, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη και την Τρίτη 6 Νοέμβρη στις 21:30, οι παραστάσεις μας θα δοθούν για την μνήμη του Ζακ με ένα συμβολικό εισιτήριο των δέκα ευρώ και τα έσοδα (αφαιρουμένων των εξόδων του θεάτρου και των τεχνικών) θα διατεθούν στους γονείς του για τον δικαστικό τους αγώνα, που ευχόμαστε ολόψυχα να οδηγήσει στη δικαίωσή τους.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κάνουν κράτηση στο τηλέφωνο του ταμείου της Θεατρικής Σκηνής Αθηναΐς 210 3480099.

Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Νοέμβρη στις 21:30.Λίγα λόγια για το έργο

Αθήνα 2018. Η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη. Η κυρία Ιουλία, μια καθωσπρέπει αστή της Φωκίωνος Νέγρη, αναγκάζεται να βρει δουλειά για να σώσει το γιο της από τα χρέη και το σπίτι της από τις τράπεζες.

Όμως τι δουλειά μπορεί να βρει μια δασκάλα πιάνου, περασμένα 55 πια, που να της δώσει τόσα, ώστε να μπορέσει να σώσει την οικογένειά της και τον εαυτό της; Στις αγγελίες εργασίας ζητούνται πάντα νέες!

Να όμως, που μέσα στις τόσες καταχωρήσεις αγγελιών, υπάρχει και μία που δεν έχει όριο ηλικίας! Η Ιουλία ξεκινά να ψάχνει τη μοναδική προσφορά εργασίας, που υπάρχει ελπίδα να την πάρουν. Και καταλήγει σε οίκο ανοχής – στριπτιζάδικο, στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Δεν ζητούν παραδουλεύτρες, όπως νόμιζε. Ζητούν γυναίκες με απαλά χέρια. Ζητούν μια «χείρα βοηθείας για άντρες που την έχουν ανάγκη...»

Θα περίμενε κανείς πως μια κυρία, σαν την Ιουλία, θα το έβαζε στα πόδια. Όμως τα λεφτά είναι πολλά και οι ανάγκες της μεγάλες. Κι έτσι δέχεται. Και από δασκάλα πιάνου στην Φωκίωνος Νέγρη, καταλήγει σε χειρωνακτική (κυριολεκτικά) εργασία στα κακόφημα κολαστήρια της οδού Κωνσταντινουπόλεως, να προσφέρει... ανώνυμη ανακούφιση σε άγνωστους άντρες, κρυμμένη πίσω από έναν τοίχο με μια τρύπα! Πού και να το μάθουν οι καθωσπρέπει φίλες της ή (Θου κύριε!) ο γιος της!

Η Ιουλία στην πορεία γίνεται πασίγνωστη μέσω του διαδικτύου για τα «μαγικά» της χέρια και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως δημιουργούνται ουρές, για να περάσουν πέντε λεπτά μαζί της, χωρίς ποτέ να μπορούν να τη δουν! Τα χρήματα που βγάζει είναι ολοένα και περισσότερα και τα χρέη σιγά – σιγά ξεπληρώνονται.

Η καρδιά της Ιουλίαςείναι ζεστή. Η προσωπικότητά της απαλλαγμένη από διακρίσεις και προκαταλήψεις. Μπαίνοντας σ’ αυτόν τον χώρο, δεν κρίνει το αφεντικό της, ούτε την τρανσέξουαλ συνάδερφό της, για τις επιλογές που έκαναν και γι’ αυτό που έγιναν στη ζωή τους. Αντίθετα δημιουργεί δυνατές σχέσεις μαζί τους, σχέσεις αληθινές, με ανθρωπιά, αγάπη και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στη μοίρα του κάθε πλάσματος.

Κι έτσι δε βρίσκει μόνο διέξοδο στο οικονομικό της πρόβλημα. Βρίσκει την ευτυχία, που τελικά κρύβεται μέσα μας, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αφήσουμε ελεύθερη την ψυχή μας... Έτσι παράδοξα, έτσι απρόσμενα, σ’ έναν χώρο «απαγορευμένο», «ανάρμοστο», «βρώμικο» για κάποιους που πιστεύουν πως ο εχθρός είναι εκεί έξω κι όχι εδώ μέσα... Μέσα μας!

Ένα έργο της Εμμανουέλας Αλεξίου και της Μάρως Μπουρδάκου

Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Αλεξίου

Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης

Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ρίνος Τζάνης

Κινηματογραφική παρουσία: Γιάννης Τσιμιτσέλης

Συντελεστές

Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Δημήτρης Στρέπκος - CelebritySkin
Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου
Μουσική επιμέλεια: Εμμανουέλα Αλεξίου
Χορογραφίες: Θάνος Λέκκας
Επεξεργασία ήχου: Κώστας Χρυσόγελος - StudioDNALab
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης – Δημήτρης Αποστόλου – Μαρία Παναγιωτάκη
Artwork: Κατερίνα Γεωργακοπούλου
Makeupdesign: ΚορίναΤακαρώνη
Hairstylists: MatHatterSalon
Έπιπλα - κατασκευές: ΑντώνηςΓονίδης – ΈπιπλαGANT
Ηλεκτρολόγοι:Παναγιώτης Καναβός – Παναγιώτης Στιβακτάς
Τεχνικός σκηνής: MikelDushku
Γραμματεία παραγωγής: Φωτεινή Καραθανάση

Μας δάνεισαν τις φωνές τους οι:

Μίνα Αδαμάκη, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη, Ιωάννα Ασημακοπούλου.

Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλέφωνο ταμείου 2103480099
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 16:36