«La Cocinera» του Eduardo Machado στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 10:46
«La Cocinera» του Eduardo Machado στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «La Cocinera» του Eduardo Machado σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Το έργο παρουσιάζεται σε Πανελλήνια πρώτη από τις 14 Οκτώβρη 2016

Το έργο

Το έργο αρχίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1959. Την βραδιά που ο Φιντέλ Κάστρο προελαύνει στην Αβάνα. Την ίδια εκείνη βραδιά, πολλοί υποστηρικτές του δικτάτορα Μπατίστα, μαζί και η εύπορη Άντρια με τον σύζυγο και το αγέννητο παιδί τους, ειδοποιημένοι από το καθεστώς που καταρρέει, εγκαταλείπουν άρον-άρον την Κούβα για να καταφύγουν στην ασφάλεια των απέναντι ακτών της Φλόριντα. Πριν φύγει, η Άντρια ορκίζει την πιστή μαγείρισσα της οικογένειας να μην εγκαταλείψει το αρχοντικό της, να διαφυλάξει άθικτη την περιουσία της οικογένειας και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί μέχρι η Άντρια και η οικογένειά της να ξαναγυρίσουν. Η οικογένεια φεύγει και η Cocinera μένει πιστή στον όρκο της για τα επόμενα σαράντα χρόνια! Με κάθε τίμημα και παρά τις τεράστιες φυσικές και συναισθηματικές απώλειες για την ίδια και για την οικογένειά της. Μόνο που, όταν, μετά από σαράντα χρόνια άνισου αγώνα της Cocinera για να μείνει πιστή σε όσα ορκίστηκε, επιτέλους, η κόρη της Άντρια πράγματι εμφανίζεται στην πόρτα του αρχοντικού, τίποτα δεν γίνεται όπως κανείς θα περίμενε.

Το έργο - κεντημένο με τα χρώματα, τις μουσικές και τους χορούς της Κούβας- παράλληλα με την ιστορία της Cocinera, παρακολουθεί και την πολυκύμαντη ιστορία της Κούβας αυτά τα σαράντα χρόνια. Ο αγώνας της Cocinera αντικατοπτρίζει το πολιτισμικό χάσμα ανάμεσα σε ένα παρελθόν που αγωνίζεται να επιβιώσει και σε ένα σκληρό και αβέβαιο μέλλον. Και αυτά ιδωμένα μέσα από την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα, την αισιοδοξία και την ευγένεια του Κουβανικού λαού.

Ο συγγραφέας

Ο EduardoMachado γεννήθηκε στη Κούβα αλλά έφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 8 ετών. Μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Έχει γράψει πάνω από 40 θεατρικά έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Από το 2004 μέχρι το 2010 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Off-Broadway θεατρικού οργανισμού INTAR στη Νέα Υόρκη. Είναι μέλοςτου ActorsStudio, του Ensemble StudioTheatre καθώς και της Ένωσης Νέων Δραματουργών.Πρόσφατα έγινε πρόεδροςστο Goldberg Department o fDramaticWriting της Νέας Υόρκης.

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση – Προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Μουσικής: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Όλγα Ντέντα
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αλέξης Φούκος
Χορογραφίες: Αλεξάνδρα Σαλταούρα, Quickstep
Σχεδιασμός Φωτισμών:Βαγγέλης Μούντριχας
Video: Νικήτας Χάσκας
ΜουσικήΔιδασκαλία:Λιάνα Τζερεφού
Ειδικός Συνεργάτης:LazaroAnardo,
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξία Μπελογιάννη
Φωτοογραφίες Παράστασης: Στέλιος Δανηίλ-Γεωργία Σιέττου

Διανομή

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Μπάμπης Χατζηδάκης
Δώρα Θωμοπούλου
Μίλτος Σαμαράς
Μαρία Δερεμπέ

Συμμετέχουν ακόμη οι:

Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροειδάκη, Παύλος Παυλίδης

Δείτε το τρέιλερ:


Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια Τηλ: 210 5242211

Email: info@aggelonvima.gr www.aggelonvima.gr

Ημέρες Παραστάσεων: Σάββατο στις 19.00 και Κυριακή στις 20.30

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό-Άνω των 65: 8 ευρώ, Ανέργων-Ατέλειες: 5 ευρώ.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 10:46