Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

«Αν και δεν έχω καταπιεστεί ποτέ από το οικογενειακό μου περιβάλλον, καταπιέζομαι καθημερινώς από μία άκρως καταπιεστική κοινωνία που μας κουνάει το δάχτυλο για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και από ένα κράτος – τύραννο που οδηγεί τους ανθρώπους σαν πρόβατα στη σφαγή. Λόγω του αναρχικού μου χαρακτήρα, σαφώς και στον ρόλο υπάρχουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα μου» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr ο Μιχάλης Ιατρόπουλος με αφορμή τη συμμετοχή του για δεύτερη χρονιά στην επιτυχημένη παράσταση «Victims» στο Studio Κυψέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος έχει μια επιτυχημένη πορεία στο θέατρο με σημαντικές συνεργασίες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός εφέτος πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στο έργο «Victims» του Michael Howard, το οποίο παρουσιάζεται, στο θέατρο Studio Κυψέλης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Παράλληλα ο δημοφιλής καλλιτέχνης εμφανίζομαι στον κινηματογράφο στην ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του στους «Ψίθυρους Καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη, έχει μια επιτυχημένη πορεία τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Σταθμός στην κινηματογραφική του καριέρα ήταν η ταινία «Οι Φωτογράφοι» του Νίκου Κούνδουρου. Ωστόσο ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ξεχώρισε μέσα από τις ερμηνείες του εξίσου σε δραματικούς αλλά και κωμικούς ρόλους.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε στο zougla.gr και αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια και εξήγησε πώς αντιλαμβάνεται την ευτυχία στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού οφείλεται η επιτυχία της παράστασης «Victims»;

Οφείλεται στο κείμενο, το οποίο είναι επίκαιρο, αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες και επίσης θεωρείται ένα από τα αρτιότερα κοινωνικοπολιτικά ψυχολογικά θρίλερ όλων των εποχών παγκοσμίως.

Τι σας γοητεύει στο κείμενο του  Michael Howard;

Αγγίζει πολλές πτυχές της προσωπικότητάς μου. Έχω καταπιεστεί, όπως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι, και μέσω του ρόλου μου, μού δίνεται το εφαλτήριο και η ευκαιρία να ξεσπάσω και να έρθει η κάθαρση από αρνητικά και καταπιεστικά συναισθήματα.

Μιλήστε μας για τoν ρόλο σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του

Ο ήρωας είναι παιδί μιας συντηρητικής εβραϊκής οικογένειας, χασάπης και παιδί χασάπη. Ασκούμενος σε μια σχολή ζωγραφικής αναζητεί το όνειρό του να γίνει ζωγράφος, κάτι που του απαγόρευσε ρητώς ο πατέρας του. Στην τέχνη του, μετασχηματίζει τον εαυτό του, τα τραύματα και τις ενοχές του, χτίζει μια ανθρώπινη σχέση με το μοντέλο του. Κι όταν σε στοιχειώνει η θρησκεία, όταν η πατρική υποκρισία σε χρησιμοποιεί σαν υποχείριο καθωσπρεπισμού, όταν γίνεσαι άντρας μέσα από το να αφαιρείς την παλλόμενη καρδιά του σφαγίου και να κάνεις περιτομή, φτάνεις στην πατροκτονία για να λυτρωθείς και να βρεις τον δρόμο σου.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί στον ρόλο σας;

Με δυσκόλεψε η προσέγγιση, η οποία ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, μιας και από θύτης γίνεσαι θύμα, και όλο αυτό για να πετύχει απαιτεί ιδιαίτερη αφοσίωση και αλήθεια. Όσον αφορά τη συγκίνηση που μου προσφέρει ο ρόλος, είναι ότι τελικά έρχεται η κάθαρση, η οποία με αφορά και σε προσωπικό επίπεδο.

Βρίσκετε πτυχές της ζωής σας στον ήρωα που υποδύεστε;

Αν και δεν έχω καταπιεστεί ποτέ από το οικογενειακό μου περιβάλλον, καταπιέζομαι καθημερινώς από μία άκρως καταπιεστική κοινωνία που μας κουνάει το δάχτυλο για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και από ένα κράτος – τύραννο που οδηγεί τους ανθρώπους σαν πρόβατα στη σφαγή. Λόγω του αναρχικού μου χαρακτήρα, σαφώς και στον ρόλο υπάρχουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα μου.

Ποιο είναι το στοιχείο που θέλει πρωτίστως να αναδείξει η παράσταση;

 Το στοιχείο που θέλει να αναδείξει πρωτίστως η παράσταση είναι ότι πολλές φορές από θύματα γινόμαστε θύτες και το αντίστροφο, λόγω των δύσκολων συνθηκών της ζωής μας.

Προτιμάτε την τηλεόραση, τον  κινηματογράφο ή το θέατρο; Τι σας προσφέρει το κάθε μέσο;

Αγαπώ όλα τα μέσα. Το καθένα προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Η τηλεόραση προσφέρει αναγνωρισιμότητα, ο κινηματογράφος αιωνιότητα και το θέατρο το μαγικό και καταπληκτικό συναίσθημα της άμεσης επαφής με το κοινό.

Tι είναι ευτυχία για εσάς;

Η ευτυχία είναι ένα ένα πολυσχιδές και περίπλοκο συναίσθημα. Σε ό,τι με αφορά, είναι οι αξίες που υπηρετώ από την εφηβεία μου να μην βλάπτω με οποιονδήποτε τρόπο τους ανθρώπους. Επίσης, η αγάπη μου προς τα τρία μου παιδιά και τη σύντροφό μου, η οποία είναι αμοιβαία.

Τι σας βοηθάει στη ζωή να ισορροπείτε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες;

Καλοδέχομαι όλες τις αναποδιές και τις δυσκολίες, διότι τις θεωρώ ένα μεγάλο μάθημα για να προχωρήσω παρακάτω. Επίσης, η αντίληψή μου ότι η ζωή είναι απλή και σύντομη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα σας δούμε στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο;

Εμφανίζομαι στον κινηματογράφο στην ταινία Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη και στην τηλεόραση θα εμφανίζομαι από τη νέα σεζόν σε δύο σειρές που έχω ήδη συμφωνήσει. Όσον αφορά το Victims, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εφετινής θεατρικής σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη συμπρωταγωνίστριά μου Σόνια Κωτίδου, χωρίς τη συμπαράσταση της οποίας δεν θα είχα καταφέρει να αγγίξω τη δική μου ερμηνεία. Πρόκειται για μία εξαιρετική ηθοποιό και καταπληκτική συνάδελφο σε όλα τα επίπεδα. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού συνέβαλε στα μέγιστα για αυτό. Ευχαριστώ το θεατρόφιλο κοινό για τη συμπαράσταση και αφοσίωση στην ιεροτελεστία του Victims.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης