«Μου λες αλήθεια;» του Florian Zeller στο Θέατρο «Κάππα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 02:25
«Μου λες αλήθεια;» του Florian Zeller στο Θέατρο «Κάππα»
Στο Θέατρο «Κάππα» ολοκληρώνονται, μετά από 3 χρόνια επιτυχίας, την Κυριακή 24 Απριλίου, οι παραστάσεις της ξεκαρδιστικής κωμωδίας, «Μου λες αλήθεια;» του Florian Zeller σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Μια παράσταση που γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Τάκη Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα και Νικολέτα Κοτσαηλίδου.Ο Florian Zeller, ο πιο πετυχημένος σύγχρονος Γάλλος συγγραφέας, δήλωσε για την παράσταση: «είναι ευτυχισμένη στιγμή για έναν συγραφέα, να παρακολουθεί εκτός από τα στενά δικά του σύνορα, το έργο του να απογειώνεται.Ο Σπύρος Παπαδόπουλος δημιούργησε την καλύτερη παράσταση απ’όσες έχω παρακολουθήσει για το «Μου λες αλήθεια;» και νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος με την επιτυχία του έργου μου στην Ελλάδα!».Το «Μου λες αλήθεια;» είναι μια πανέξυπνη κωμωδία με θέμα την απιστία. Ο κεντρικός ήρωας έχει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του... κολλητού του φίλου. Κι από δω αρχίζει ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα! Ψέματα έξυπνα, ψέματα χαζά, ψέματα αστεία, ευρηματικά, ψέματα αχρείαστα.... και η αλήθεια κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει σαν τη «μικρή Ελένη» που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της»... περιμένοντας να’ ρθει η ώρα της να «λάμψει».

Ναι αλλά αν λάμψει αυτή, θα σκοτεινιάσουν οι ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι μια χαρά τα βόλευαν με τα ψέματα... διότι κακά τα ψέματα, η αλήθεια πονάει!

«Επειδή - όπως είναι φυσικό- έχουμε ασχοληθεί πολύ με το έργο, σας… προειδοποιούμε: Δεν είναι αυτό που φαίνεται! Εμείς, όσο το διαβάζαμε, τόσο μπερδευόμασταν! Δεν έχουμε καταλήξει πότε λένε αλήθεια, πότε ψεύδονται ή αν εννοούν αυτά που λένε οι ήρωες που ενσαρκώνουμε! Αυτή ήταν άλλωστε εξαρχής η πρόθεση του συγγραφέα. Υπονοούμενα, αφαιρετικός λόγος, παιχνίδι με τη λογική, τίποτα δεν μπαίνει στη θέση του, καμία παρεξήγηση δεν λύνεται, ένα finale μετέωρο- καμία σχέση με happy end- και όποιος κατάλαβε- κατάλαβε!»

Σπύρος ΠαπαδόπουλοςΠαίζουν:

Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και ο κύριος με το σμόκιν, Στέλιος Πέτσος

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση : Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά : Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια : Μάκης Τσέλιος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική : Παναγιώτης Τσεβάς

Συνεχίζουμε τη φιλοξενία 30 ανέργων την ημέρα σε όλες μας τις παραστάσεις, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

(Μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου):

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη : 19:00 λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη : 19:00 λαϊκή απογευματινή
Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 18:00 και 21:00
Κυριακή : 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη και Πέμπτη (λαϊκή απογευματινή) Γενική Είσοδος 15 ευρώ
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 10 ευρώ

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Γενική Είσοδος 20 ευρώ
Φοιτητικό 15 ευρώ
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 10ευρώ

Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Κυψέλη
210 8827000 – 210 7707227

Δείτε τη συνέντευξη του Τάκη Παπαματθαίου στο zougla.gr για την παράσταση «Μου λες αλήθεια;»:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 02:31