Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου διοργανώνει για πρώτη φορά διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα (residency) με τίτλο «ΠΑΡΟΔΟΣ» στη Μικρή Επίδαυρο, επιθυμώντας να δώσει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα τεχνών, να προχωρήσουν υπό ιδανικές συνθήκες την έρευνά τους πάνω στη δραματουργία του αρχαίου δράματος in situ.

Η ερευνητική διαδικασία θα έχει πρακτικό χαρακτήρα και θα αναπτυχθεί σε δύο στάδια: το πρώτο στάδιο («Έρευνα») θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον χώρο Β΄ της Πειραιώς 260 (Μάιος 2021), ενώ το δεύτερο στάδιο («Εφαρμογή») στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (Ιούνιος 2021).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, αλλά σε μια ομάδα πλήρους σύνθεσης -αποτελούμενη από σκηνοθέτη, δραματουργό, χορογράφο, συνθέτη, ερμηνευτές-, η οποία μπορεί να προϋπάρχει ή και να συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό και δεν θα υπερβαίνει τα δώδεκα άτομα. Η ομάδα θα επιλεγεί μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης, για να εξελίξει τη δραματουργική οπτική της με την υποστήριξη μιας δυναμικής ομάδας συντονιστών / μεντόρων.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους: Stefanie Carp (δραματουργός, καλλιτεχνική συνεργάτιδα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), Θανάσης Δεληγιάννης (συνθέτης, σκηνοθέτης, περφόρμερ ), Γεωργία Τέντα (μουσικός, περφόρμερ), Αμάλια Μπένετ (χορεύτρια, χορογράφος), Ελένη Βαροπούλου (θεατρολόγος, κριτικός). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προσκαλεί καλλιτεχνικές ομάδες να υποβάλουν τις προτάσεις τους, από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου 2021. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω email.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο http://greekfestival.gr/parodos/

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης