Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Ψύχωση» της Sarah Kane το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το βραβευμένο βρετανικό έργο «Νύχτα!» (Yard Gal) της Rebecca Prichard στο Θέατρο Αυλαία. Η Rebecca Prichard αποτελώντας μια λαμπρή συνεχίστρια του έργου της Sarah Kane και του θεατρικού ρεύματος In-yer-Face-Theater μας καλεί στο κέντρο μιας μητρόπολης του άμεσου μέλλοντος, μας προκαλεί να περιπλανηθούμε μαζί της σε ένα υπαρξιακό ταξίδι έως την άκρη της Νύχτας!

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των παραστάσεων η ηθοποιός και ποιήτρια Σίσσυ Δουτσίου θα παραδώσει μαθήματα στο πλαίσιο του 6ήμερου Ανοιχτού Σεμιναρίου Υποκριτικής «Έρως & Λύπη» στο Θέατρο (από 24/2 και για 3 Σαββατοκύριακα στο Θέατρο Αυλαία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής

Παίζoυν: Σίσσυ Δουτσίου | Λίλη Τσεσματζόγλου
Μουσική: Radiohead, Prodigy, Anne Clark, Total Eclipse, X Dream, Atmos, Sandman, Lou Reed, Μikael Delta, Yann Tiersen, Αrcade Fire
Video Art: Άλκηστις Καφετζή, Void Optical Art Laboratory
Σκηνικά: Κenny Mac Lellan
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Μετάφραση: Anna Holloway

Για μόνο 4 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρασκευή 2/3 και Σάββατο 3/3/2018

Παρασκευή 9/3 και Σάββατο 10/3/2018

Ώρα έναρξης 23.00
Διάρκεια: 90′
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και ανέργους)
Κρατήσεις θέσεων: 2310237700

Θέατρο Αυλαία

Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)
Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες για το Ανοιχτό Σεμινάριο Υποκριτικής Έρις & Λύπη στο Θέατρο http://theinstitute.info/?p=2690

Παραγωγή:
+ Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών http://theinstitute.info
με την υποστήριξη της συλλογικότητας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr

Αυτό είναι ένα σήμα κινδύνου

Το σκοτάδι απλώνεται πάνω από την Ευρώπη! Μια παρέα κοριτσιών ξεκινούν μέσα στην Νύχτα του κόσμου την πιο μεγάλη περιπέτεια, αναζητούν μια έξοδο κινδύνου, έναν τρόπο διαφυγής και εναντίωσης στους κανόνες, τις απαγορεύσεις και τις εντολές. Ανακαλύπτουν τελικά το πιο τρομακτικό μέρος που μπορεί να ταξιδέψει ο άνθρωπος: το σκοτάδι που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Ζούμε παγιδευμένοι ανάμεσα στις επιθυμίες και τις αυταπάτες, τα εικονικά πρότυπα του εμπορεύματος και την πηγαία ενστικτώδη ανάγκη για εξέγερση και δραπέτευση. Αδίστακτοι επιχειρηματίες, κυνικοί εγκληματίες, φασίστες και ιδιοτελή παράσιτα, διεφθαρμένες κρατικές αρχές, μοναξιά και απαθή βλέμματα και φρενιασμένες σκιές, μια φυλακισμένη κοπέλα σκέφτεται τις παλιές της φίλες κλεισμένη στην απομόνωση. Σίδερο, τσιμέντο, γυάλινες οθόνες και άνθρωποι ξεχασμένοι σε δερμάτινους καναπέδες, η Μητρόπολη είναι ένα τέρας που κατασπαράζει την ανθρωπότητα για να παράγει ένα φανταχτερό τίποτα. Η Νύχτα είναι μια απαγορευμένη χώρα όπου κρύβεται μια αόρατη γενιά ισορροπώντας διαρκώς στα αδιέξοδα και τις απελπισμένες απόπειρες αμφισβήτησης, τις παράνομες απολαύσεις και την απόγνωση. Η Νύχτα!, ο τόπος που κατοικούν όλοι οι εφιάλτες και τα πιο κρυφά όνειρα μας. Καθώς ο καθένας μας ζει μόνος του πια, στην μικρή προσωπική του φυλακή, αυτό είναι ένα τραγούδι για τους φίλους που χάθηκαν.

Πρεμιέρα Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 23.00

Για τέσσερις μόνο παραστάσεις και σεμινάριο υποκριτικής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης