Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας, μετά από τρεις απανωτές sold out εμφανίσεις, επιστρέφουν σήμερα για μία τελευταία παράσταση stand-up comedy στο θέατρο Coronet.

Οι δύο ταλαντούχοι stand- up comedian μίλησαν στο zougla.gr για την παράσταση «Cineλθετε Xmas» Special» τη συνεργασία τους καθώς και την ανταπόκριση του κόσμου.

Zougla.gr: Πείτε λίγα λόγια για την παράσταση«Cineλθετε Xmas Special»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διονύσης Ατζαράκης: Είναι μια παράσταση stand up comedy. Δύο κωμικοί μονόλογοι από εμένα και τον Θωμά, σχετικά με την καθημερινότητα, τη ζωή μας και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Αυτά. Ευτυχώς το μάρκετινγκ της παράστασης δεν βασίζεται απλά στις περιγραφές μου γιατί δεν θα πατούσε άνθρωπος στο θέατρο.

Θωμάς Ζάμπρας: Πρόκειται για δύο χωριστούς μονολόγους stand up comedy. Αν σας αρέσει η κωμωδία μας στην εκπομπή, είναι μια ευκαιρία να δείτε τη δουλειά μας σε αυτό το απαιτητικό είδος κωμωδίας επί σκηνής.

Πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθεί μια τηλεοπτική εκπομπή στο θέατρο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Διονύσης Ατζαράκης:
Είναι κάτι που σκοπεύουμε να επιχειρήσουμε σε κάποιο βαθμό στο μέλλον οπότε ξαναρωτήστε μας σε λίγο καιρό. Προς το παρόν, η συγκεκριμένη σειρά παραστάσεων δεν αποτελεί μεταφορά εκπομπής στο θέατρο, αλλά ένα διπλό stand-up comedy special από τους δύο συντελεστές της κωμικής εκπομπής Cinéλθετε.



Θωμάς Ζάμπρας:
Πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθεί μια τηλεοπτική εκπομπή στο θέατρο; Αρκετά δύσκολο. Αυτή η παράσταση δεν αφορά αυτό. Αλλά υπάρχει στο μυαλό μας σαν σκέψη να κάνουμε κάτι που θα μοιάζει με την εκπομπή μας, live.

Πώς γνωριστήκατε και πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Διονύσης Ατζαράκης: Όλα έγιναν μέσω Tinder.

Θωμάς Ζάμπρας: Γνωριστήκαμε μέσα από παραστάσεις stand up comedy. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος που εξηγεί τη συνεργασία μας:

-Διονύσης
-Θωμάς, χάρηκα.
-Θες να συνεργαστούμε;
-Ναι
-Οκ!



Που νιώθετε πιο οικεία και τι σας γεμίζει περισσότερο η θεατρική σκηνή ή η τηλεόραση;

Διονύσης Ατζαράκης: Το κάθε ένα προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Στην τηλεόραση, πέρα από το αστείο γράψιμο και παίξιμο, έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από συμπληρωματικά εκφραστικά μέσα που μπορείς να επιστρατεύσεις προκειμένου να παράξεις κωμωδία. Δηλαδή μοντάζ, μουσική και γενικότερη σκηνοθεσία. Αυτό σου δίνει περισσότερες δυνατότητες και μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Απ’ την άλλη, στη σκηνή μπορεί να είσαι απογυμνωμένος από όλα αυτά, αλλά έχεις την αμεσότητα της επικοινωνίας με το κοινό. Λες ένα αστείο και αμέσως ακούς το γέλιο του κοινού από κάτω. Οπότε θα το πάω διπλωματικά και δεν θα ξεχωρίσω κάποιο απ’ τα δύο.

Θωμάς Ζάμπρας: Δεν θα έλεγα ότι μπορώ να ξεχωρίσω. Μου αρέσουν και τα δύο. Θέλω να παίζω σε μια θεατρική σκηνή στην τηλεόραση.

Πώς προετοιμάζεστε για να βγείτε στη σκηνή;

Διονύσης Ατζαράκης: Φτάνω τρέχοντας γιατί έχω αργήσει. Κάθομαι να χαλαρώσω. Κοιτάω λίγο τα κείμενά μου. Προσπαθώ να τιθασεύσω το μαλλί. Αποτυγχάνω. Αποφασίζω να κουρευτώ από βδομάδα. Βγαίνω στη σκηνή. Δεν κουρεύομαι από βδομάδα.

Θωμάς Ζάμπρας: Δεν υπάρχει κάποιο τελετουργικό. Απλά προσπαθείς να ηρεμήσεις και να είσαι άνετος πριν ανέβεις.

Ξεχωρίστε μας κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της παράστασης

Διονύσης Ατζαράκης: What happens in Coronet, stays in Coronet.

Θωμάς Ζάμπρας: Λυπάμαι αλλά σιχαίνομαι τα spoiler!

Πως βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου;

Διονύσης Ατζαράκης: Απροσδόκητα μεγάλη και τους ευχαριστούμε θερμά! Μετά το τέλος κάθε παράστασης βγαίνουμε πάντα έξω να χαιρετήσουμε και να ευχαριστήσουμε το κοινό κατά την έξοδό του. Και κρίνοντας από τις αντιδράσεις τους, είτε έχουν περάσει εξαιρετικά, είτε είναι εξαιρετικά καλοί στο να κρύβουν πόσο χάλια πέρασαν. Επίσης, αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε μία έξτρα, τελευταία παράσταση στις 6/1 επειδή αρκετοί έμειναν απ’ έξω στις προηγούμενες, μιας και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα. Τώρα τα έχουμε αφήσει να ξεκουραστούν… (Συγγνώμη γι’ αυτό)

Θωμάς Ζάμπρας: Με τα μάτια μας! Να, τέτοιου είδους αστεία σας υπόσχομαι ότι δεν θα δείτε στην παράσταση. Αλλά γενικά η ανταπόκριση του κόσμου στην εκπομπή και την παράσταση μέχρι τώρα ήταν πολύ μεγαλύτερη απ ότι περιμέναμε.



Απογοητεύεστε όταν ένα αστείο που έχετε δουλέψει δεν βρίσκει ανταπόκριση στους θεατές;

Διονύσης Ατζαράκης: Δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. ΠΟΤΕ! *φεύγει κλαίγοντας*

Θωμάς Ζάμπρας: Πάντα. Είναι πολλά  τα συναισθήματα απογοήτευσης που έρχονται όταν «πεθάνει» ένα αστείο σου.

Πιστεύετε ότι το μέλλον του stand up comedy είναι το Ίντερνετ και το YouTube;

Διονύσης Ατζαράκης: Πιστεύω ότι βοηθάει σημαντικά στη διάδοση του stand-up και της κωμωδίας γενικότερα. Πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί την εκπομπή και τα σκετς μας αποκλειστικά μέσω YouTube. Και αυτός είναι και ένας ισχυρός λόγος για να έρθει μετά να μας δει live. Επίσης, πάρα πολύς κόσμος με τραμπουκίζει που δεν έχω ανεβάσει ακόμα όλα τα επεισόδια στο YouTube. Αυτός ο κόσμος έχει δίκιο. Λίγη υπομονή και θα ανεβούν όλα, είμαστε κοντά αδέρφια!

Θωμάς Ζάμπρας: Δεν ξέρω αν είναι το μέλλον του. Σίγουρα όμως έχει βοηθήσει τη διάδοση του και είναι ωραίο που υπάρχει.

Ποιους κωμικούς θαυμάζετε στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

Διονύσης Ατζαράκης: Ισχύει ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι κωμικοί στην Ελλάδα, αλλά λόγω φιλικών σχέσεων και κοινής πορείας, μου είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθώ και να κάνω διακρίσεις. Με διεθνούς φήμης κωμικούς είναι λίγο ευκολότερο, αν και πάλι θέλω να απολογηθώ εκ των προτέρων, στην πολύ πιθανή περίπτωση που κάποιος απ΄ αυτούς διαβάσει την παρούσα συνέντευξη ενώ θα σερφάρει στο zougla.gr. Ο Louis CΚ και ο Bill Burr είναι στην κορυφή της λίστας μου, αλλά και γενικότερα νομίζω στην κορυφή. Και δικαίως. Προσωπικά, ενώ δεν ήταν ποτέ αμιγώς stand-up comedian, με επηρέασε αρκετά και ο Robin Williams. Τα special του ήταν από τα πρώτα που παρακολούθησα και πιστεύω έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφασή μου να ασχοληθώ τελικά με την κωμωδία.

Θωμάς Ζάμπρας: Στην Ελλάδα λόγω μικρού μεγέθους του κύκλου και των προσωπικών σχέσεων είναι δύσκολο να κάνεις τέτοιες ιεραρχήσεις στο μυαλό σου. Από εξωτερικό η αγία τριάδα μου είναι Bill Burr, Louis CK, Dave Chappelle. Τώρα τελευταία έχω ξεχωρίσει πολύ τους John Mulaney, Bo Burnham, Hannibal Buress



Ένας stand-up comedian είναι εύκολο να μεταπηδήσει σε άλλα είδη θεάτρου; Θα σας ενδιέφερε μια τέτοια επιλογή;

Διονύσης Ατζαράκης: Ανάλογα τα είδη θεάτρου. Δε νομίζω πως θα μου ήταν το πιο εύκολο πράγμα να ανεβάσω Άμλετ από Φλεβάρη. Αν ήταν όμως κάτι που μου ταιριάζει, γιατί όχι;

Θωμάς Ζάμπρας: Δεν ξέρω κάτα πόσο είναι εύκολο, αλλά σίγουρα δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν. Δίνω προτεραιότητα μόνο στην κωμωδία και σε όποιον έρχεται από δεξιά.

Πόσο δύσκολο είναι να βιοποριστείτε στην Ελλάδα της κρίσης από το stand up comedy;

Διονύσης Ατζαράκης: Είναι πραγματοποιήσιμο. Το stand-up comedy ανεβαίνει σημαντικά στην Ελλάδα και ο κόσμος το προτιμά όλο και περισσότερο σαν επιλογή για τη διασκέδασή του. Οπότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Θωμάς Ζάμπρας: Είναι πολύ δύσκολο, όπως το να βιοποριστείς γενικά στην Ελλάδα, αλλά γίνεται. Απ ότι μου λένε άλλοι που το κάνουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης