Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Στράτος Τζώρτζογλου έπειτα από 30 χρόνια επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης με την παράσταση «Ρομπέρτο Τσούκο» του Μπερνάρ Μαρία Κολτές, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης διανύει μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδο, αφού παράλληλα με τον «Ρομπέρτο Τσούκο» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης κάνει πρόβες στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση «Aφροδίτη με Γούνα» του Ντέιβιντ Άιβς. Επιπλέον έχει ετοιμάσει την πρώτη του ταινία στην Αμερική και έχει σχεδιάσει μια σειρά κοσμημάτων.

Ταυτόχρονα, παραδίδει σεμινάρια υποκριτικής και έχει αναλάβει την παρουσίαση του βιβλίου του Ναπολέοντα Χιλ ο «Νόμος της επιτυχίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στράτος Τζώρτζογλου μιλώντας στο zougla.gr για αυτήν την περίοδο της ζωής του τόνισε:

«Είναι μια δημιουργική περίοδος που φαίνεται κουραστική, αλλά με τροφοδοτεί και με απελευθερώνει… Δεν κουράζομαι, είμαι εγώ όλα αυτά, στην ουσία ζω το πάθος μου».

Ακόμη αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο Θέατρο Τέχνης, τις ιδιαιτερότητες του έργου καθώς και στους πέντε διαφορετικούς ρόλους που υποδύεται στην παράσταση.

«Νομίζω ότι ο δάσκαλός μου Κάρολος Κουν έρχεται δεύτερη φορά στη ζωή μου να μου δώσει πάλι μια ώθηση και είναι σαν να ξαναγεννιέμαι… Είναι πολύ σημαντική στιγμή για μένα, γιατί συνεργάζομαι με μια εκπληκτική σκηνοθέτιδα και μια εκπληκτική ομάδα ηθοποιών… Μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω μια άλλη πλευρά της πορείας μου με πέντε διαφορετικούς ρόλους» επισήμανε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Επιπλέον, αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα υπογράμμισε:

«“Φτωχύναμε” πνευματικά, δεν ξέρω αν μπορεί να μας σώσει ένας πολιτικός αρχηγός … Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος… Κάνω το καλύτερο που μπορώ κάθε μέρα, δίνομαι σε αυτό, δεν απαιτώ τίποτα από τη ζωή, προσπαθώ να διεκδικήσω ακόμα και τα πιο απλά πράγματα και νιώθω ευγνωμοσύνη…».

Παράλληλα ο Στράτος Τζώρζογλου αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ρομπέρτο Τσούκο»

Το έργο του Μπερνάρ Μαρία Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος… παρακολουθούμε τη σύντομη ζωή του ,καθώς περιπλανιέται σε μία απρόσωπη και αφιλόξενη πόλη, που αναρωτιέται συνέχεια πως μοιάζει ένας δολοφόνος. Αντιμέτωπος με μια κοινωνία που ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι ποτέ δεν νιώθει ασφαλής παρ’όλο που λατρεύει το αίμα, τα δάκρυα και την βία σαν θέαμα.Το αίμα είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο λέει ο Ρομπέρτο Τσούκο.

Η παράσταση χρησιμοποιεί τα μέσα της κινηματογραφικής γραφής προκειμένου να αφηγηθεί την ιλιγγιώδη και ξέφρενη πορεία του Ρομπέρτο Τσούκο στην πορεία του προς το τέλος,

Η σκηνοθεσία ακολουθεί τον Ρομπέρτο Τσούκο, όπως θα ακολουθούσε μία τίγρη που πρόκειται να συλληφθεί προκειμένου να ενταχθεί σ’ ένα ζωολογικό κήπο.

Σκηνοθεσία – εικαστική άποψη – βίντεο: Άντζελα Μπρούσκου
Βοηθός σκηνοθέτη – μουσική επιμέλεια: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Αντρέας Αντωνιάδης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου,
Γεωργιάννα Νταλάρα, Κώστας Νικούλι, Στράτος Τζώρτζογλου, Αντώνης Τσίλλερ

Δείτε περισσότερα για την ταινία του Στράτου Τζώρτζογλου «Το πείραμα του ουράνιου τόξου»

Δείτε περισσότερα για την παράσταση «Aφροδίτη με Γούνα» του Ντέιβιντ Άιβς

Δείτε περισσότερα για τη σειρά κοσμημάτων του Στράτου Τζώρτζογλου

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο ο «Νόμος της επιτυχίας»

Δείτε περισσότερα για τα σεμινάρια υποκριτικής του Σ.Τζώρτζογλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης