Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου η Θεατρική Ομάδα «Αίολος» ολοκληρώνει την Τρίτη 31 Μαΐου τις παραστάσεις του έργου «Οδός Ολύμπου 12», βασισμένο στην «Ελληνική Μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου.



Λίγα λόγια για το έργο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξενοδοχείο Όλυμπος, στην οδό Ολύμπου 12, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι ζουν μεγάλες στιγμές. Τύφλα να ‘χει το Χόλλυγουντ και η Τσινετσιτά μεριά…

Ενώ η ζωή τους κυλά μέσα στα καθημερινά προβλήματα και την ανέχεια τσουπ βγάζουν φτερά τσουφ αποκτούν παλάτια τσιφ δεν πεθαίνουν ποτέ. Κι όλα αυτά γιατί κόλλησε ο ανελκυστήρας στον τελευταίο όροφο και την είδαν και το είπαν «ουρανό». Και να σου η ποτηρολαντζού η Ήβη να τα σερβίρει τα θεάκια και τα γαμησιάτικα του Δία καλά κρατούν.

Ο αντιπαθέστατος κύριος Πόλεμος – του ρου του του – και η Αθηνά-Νανά, παρθένα, μέχρι αηδίας στα καλύτερα τους. Ο κούτσαβλος ο Ήφαιστος, που η γυναικούλα του η Αφροδίτη, τον έκανε πανελλήνιο ρεζίλι και κερατά, είχε πάει για κάτι παλιοσίδερα και επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή. Η Ελενάρα, η κουκλάρα, ο Ηρακλής και κάτι άλλα ρεταλάκια περισσευούμενα, ο άνευ χαρτοφυλακίου, Ερμής Ερμόπουλος, ο Λελλές Αχιλλεύς, από καλήν οικογένεια και άλλοι…… Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανδρόγυνο-ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, οι αχθοφόροι, η ρεσεψιονίστ, η καθαρίστρια την έχουν καταβρεί. Μα και θεός να είσαι τη βαριέσαι την πλήρη τελειότητα αδερφέ μου και κοπιάρεις τους θνητούς για να’χει ενδιαφέρον η ζωούλα σου. Θες τον καυγά σου, την απάτη σου, την χυλόπιττά σου, τη θνητότητα σου. Να ζεις, να παλεύεις για κάτι . Άρα «τ’ είναι θεός τι μη θεός και τι τ’ αναμεσό τους».

Ο Σεφέρης αποδίδει στα νέα ελληνικά τον στίχο του Ευριπίδη (Ελένη, στ. 1137): «Ό,τι θεός ή μή θεός ή τό μέσον, τίς φησ’ ερευνήσας βροτών», δηλαδή: ποιος άνθρωπος μπορεί να βρει και να πει τι είναι θεός. Όλα είναι μια απάτη της αιωνιότητας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου
Διασκευή: Ομάδα «Αίολος»
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Κοστούμια: Νίκος Καρδώνης
Σκίτσα: Στέλιος Κοτίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρισίου

Παίζουν:

Ανδρέας Κανελλόπουλος, Άρης Κανέλλος, Γιώργος Μακρής, Μαρία Νικητοπούλου, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Κυριακή 21.30
Δευτέρα 21.15
Τρίτη 21.15

Τιμές εισιτηρίων:

Δευτέρα, Τρίτη
Κανονικό 12 ευρώ
Φοιτητικό 10ευρώ
Ανέργων 8ευρώ

Κυριακή
Κανονικό 13 ευρώ
Φοιτητικό – Ανέργων 10ευρώ

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 και Θαρύπου, 11743, Αθήνα
Τ: 2109212900 / F: 2109212901

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης