Την Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ., το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει με όλη τη διεθνή θεατρική κοινότητα την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και αφιερώνει την ημέρα στα παιδιά που θέλουν να ανακαλύψουν και αγαπούν το θέατρο.

Στο σύγχρονο θέατρο, η παιδική σκηνή είναι το όχημα προκειμένου παιδιά και νέοι να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν, να έρθουν σε επαφή με σημαντικά κείμενα, να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να δεχτούν σημαντικά μηνύματα, να βιώσουν διλλήματα και να καλλιεργηθούν για να γίνουν μελλοντικά ώριμοι ενήλικοί θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ως φορέας πολιτισμού στηρίζει την παιδική σκηνή και χαρίζει στους μικρούς θεατρόφιλους της πόλης ένα απόγευμα με αφηγήσεις παραμυθιών απ’ όλον τον κόσμο από την Ξένια Καλογεροπούλου. Ιστορίες που θα ζωντανέψουν και θα γίνουν θεατρική δράση και παιχνίδι πάνω στη σκηνή.

Η Ξένια Καλογεροπούλου από τη δεκαετία του ’70 έχει αφιερωθεί στη συγγραφή και σκηνοθεσία παιδικών θεατρικών παραστάσεων υψηλής αισθητικής και στη δημιουργία και λειτουργία παιδικών θεατρικών εργαστηρίων αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς την αξία της θεατρικής αγωγής για παιδιά ως μέσο έκφρασης, αυτογνωσίας, επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και δημιουργίας.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου, το θέατρο γίνεται μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης