Παράταση παραστάσεων για το έργο «Η πρώτη φλέβα» σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, 15:42
Παράταση παραστάσεων για το έργο «Η πρώτη φλέβα» σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη

Η Αρκαδία Ψάλτη διασκευάζει και σκηνοθετεί τη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη, με τίτλο  «Η πρώτη φλέβα», (Εκδόσεις Εστία) τοποθετώντας το έργο σε χώρους στους οποίους θα μπορούσαν να έχουν συμβεί και ακουστεί οι ιστορίες αυτές.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Cabaret, Hotel Lux, με μεγάλη επιτυχία, στο πλαίσια του Φεστιβάλ Άτλας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τον Ιούλιο του 2018 και επιστρέφει με έναν κύκλο παραστάσεων στον ίδιο χώρο αλλά και σε διαφορετικές περιοχές και χώρους της Αττικής . Στον Πειραιά, στο Μαρούσι και στην Κηφισιά.

Tο έργο

Η Λόλα βρέθηκε να δουλεύει στην Ντάπια των Χανίων από τη δεκαετία του ’60 έως και τη δεκαετία του ’80. Ο Γιώργης ταξίδευε το ίδιο διάστημα από την Ιαπωνία μέχρι τη Βραζιλία και είχε περιστασιακές σχέσεις με πόρνες.

Οι δυο τους εξιστορούν φουρτούνες και απαγωγές, αρραβώνες και βαφτίσια, αυτοκτονίες και έρωτες με φόντο μια ολόκληρη εποχή, αλλά κυρίως την καθημερινότητα της ζωής στα βαπόρια, τα λιμάνια και τα «σπίτια».

Ημερολόγια σκέψεων και εναλλάξ αφηγήσεις δύο ανθρώπων που έζησαν παράλληλα σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη με μια σχέση και ένα σύνδεσμο ιερό, χωρίς να το γνωρίζουν.

Πώς το σεξ γίνεται πανοπλία και όπλο ενάντια στην αγάπη; Τι μας κάνει να θάβουμε τις πιο βαθιές επιθυμίες μας τόσο βαθιά σαν να μην έχουν υπάρξει ποτέ; Πως παραδινόμαστε σε λειψή κι ανάπηρη ζωή νιώθοντας νικητές και δικαιωμένοι; Τι είναι αυτό που ενώνει τις ζωές μας και δεν το γνωρίζουμε; Πού είναι εκείνο το λιμάνι-άνθρωπος που αράζει η αγάπη;

Οι ιστορίες ταξιδεύουν τον θεατή, ο οποίος παρακολουθεί την παράσταση σε άμεση επαφή με τους ηθοποιούς αφού κινούνται ανάμεσα τους,  πότε πάνω στον παγκόσμιο χάρτη και πότε πάνω στον άλλο, σε αυτόν τον εσωτερικό των δύο προσώπων.

Συντελεστές

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία :

Αρκαδία Ψάλτη

Ερμηνεύουν :

Δημήτρης Τσολάκης, Αρκαδία Ψάλτη

Ενδυματολογική-σκηνογραφική επιμέλεια :

Μάρθα Φωκά

Βοηθός Σκηνοθέτη :

Δέσποινα Γιαννούλη

Φωτογραφίες: Θάλεια Νουβάρου

Info:

Πειραιάς

Cabaret, Hotel Lux (Φίλωνος 115)

Παρασκευή 8 & 15 Μαρτίου

21:00

Κηφισιά

Buba Bistrot Exotique, (Παπαδιαμάντη 4)

Τρίτη 5 & 12 Μαρτίου

21:00

Μαρούσι

ΒΑΒΕΛ, πυρήνας τέχνης, (Βασιλίσσης Σοφίας 87)

6 &13 Μαρτίου

21:00

Διάρκεια : 70 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων :

10€ (γενική είσοδος)

8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, +65, ΑμεΑ)
Κρατήσεις :

697 2313738

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, 15:43