Η συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς, ο «Αμερικάνος», η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία-ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση Λάμπρου Πηγούνη με μουσικό επί σκηνής τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη παρατείνει τις on demand προβολές μέσω της viva.gr έως 16 Ιανουαρίου 2022!

Ένας «ξένος» μέσα στον τόπο του, o «Αμερικάνος» Τζων Στόθισον, Έλληνας μετανάστης, επιστρέφει έπειτα από 25 χρόνια στο νησί του. Παραμονή Χριστουγέννων του 1879, περιπλανιέται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Μόνη του ελπίδα η αγαπημένη του, που ίσως ακόμα να τον περιμένει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, η παράσταση, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 πόλεις απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Ανταποκρινόμενη στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» κινηματογράφησε την παράσταση στο θέατρο Φούρνος. Η μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης πραγματοποιήθηκε με χρήση πολλαπλών καμερών και ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαυρομούστακου  υπό την καθοδήγηση του Θανάση Σαράντου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί τον Θανάση Σαράντο που  ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, που μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της ζωντανής μουσικής. Αυτόπτες μάρτυρες της αφήγησης, οι θεατές ακολουθούν την ιστορία σαν να βρίσκονται στον ίδιο τον θεατρικό χώρο. Γίνονται οι ίδιοι, οι συντοπίτες του μετανάστη, που αναζήτησε τη Γη της Επαγγελίας, αλλά η αγάπη για την πατρίδα του, τον έφερε πίσω στο γενέθλιο τόπο του. Το  αποτέλεσμα είναι ένας συνεχής διάλογος της ιδιόμορφης γλώσσας του Σκιαθίτη συγγραφέα με την ζωντανή σύγχρονη μουσική: το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια ιδιαίτερη χρήση του πιάνου, που παίζεται και ως σαντούρι, συνάδουν με τον πλούτο και την δύναμη της συναρπαστικής παπαδιαμαντικής γλώσσας.

Ηθοποιός και θεατές καλούμαστε να κοινωνήσουμε στον μυστηριώδη και μαγευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, τον γεμάτο ποίηση και λυρισμό.

Ειδικής προσφορά κωδικού προβολής: 5 ευρώ

Αγορά κωδικών προβολής:

https://www.viva.gr/tickets/streaming/theater/o-amerikanos-tou-apapadiamanti-on-demand/

Διάρκεια: 55 λεπτά

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- Φωτισμοί – Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος

Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης

Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Σκηνική επιμέλεια: Λίνα Μότσιου

Βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Λάσκαρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοφάνης Μιλλεούνης

Τηλεσκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Οργάνωση παραγωγής: Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: εταιρεία θεάτρου Ηθικόν Ακμαιότατον

Τιμή εισιτηρίων:

Ειδική προσφορά από 4/1 – 16/1: 5 ευρώ

Αγορά εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/streaming/theater/o-amerikanos-tou-apapadiamanti-on-demand/

Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή/και όλης της παράστασης & κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής. Καταστρατήγηση του παρόντος διώκεται ποινικά.

Η διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης είναι η εξής:

Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο). Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή που έχετε επιλέξει

Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης και έχει ισχύ 3 ωρών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης