Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 15:35
Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το σίριαλ «Μεθοριακός Σταθμός», στο οποίο υποδυόταν τη σύζυγο του Αλέξη (Βάσου Ανδριανού), Αλίκη.

Ακολούθησαν αρκετές ακόμη ταινίες μεταξύ των οποίων οι «Ένα αστείο κορίτσι», «Αμφιβολίες», «Σκλάβοι της Μοίρας», «Σχολή για Σωφερίνες», «Χάϊδω», «Με πόνο και δάκρυα», «Εν ονόματι του νόμου», «Αδέξιος Εραστής» κ.α.

Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό όσο και με ελεύθερους θιάσους. Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση.

Από το 1965 έως το 1994 έλαβε μέρος σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα», «Ταρτούφος» κ.α.

 

Δείτε το βίντεο:


Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής 1984

Χωρίς μάρτυρες 1983

Γιάννης και Μαρία 1982

Ο τελευταίος διάλογος 1982

Ανατολική περιφέρεια 1979

Ένα αστείο κορίτσι 1970

Ο Νταβέλης 1969

Αφροδίτη 1968

Χάιδω    1967

Σκλάβοι της μοίρας 1966

Με πόνο και με δάκρυα 1965

Αμφιβολίες 1964

Σχολή για σωφερίνες (Ο Βέγγος σωφεράντζα) 1964

Απαγορευμένη αγάπη (σειρά) 1998-2006

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της δημοφιλούς καλλιτέχνιδος  με ανάρτησή του στο facebook όπου σημείωσε ότι η ηθοποιός πέθανε την Πέμπτη ενώ η κηδεία της  έγινε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 15:39