Σεμινάριο υποκριτικής με τον Στράτο Τζώρτζογλου στη Βιβλιοθήκη «Βολανάκη»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016, 18:27
Σεμινάριο υποκριτικής με τον Στράτο Τζώρτζογλου στη Βιβλιοθήκη «Βολανάκη»
Ένα ταξίδι «συναντήσεων» στη χώρα της υποκριτικής, για επαγγελματίες και μη ηθοποιούς.

Στόχος του σεμιναρίου:

Να μεταδώσουν τη γνώση για την υποκριτική με βάση τις σημαντικές εμπειρίες του Στράτου Τζώρτζογλου με τους κορυφαίους σκηνοθέτες του θεάτρου: τον Κάρολο Κουν, τον Μίνωα Βολανάκη, τον Ζυλ Ντασέν, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τη Ρούλα Πατεράκη, τον Αντρέα Βουτσινά, τον Γιάννη Κόκκο, τον Ιωάννη Σκουρλέτη, την Άντζελα Μπρούσκου. Αλλά και του κινηματογράφου : τον Παντελή Βούλγαρη, το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Νίκο Παναγιωτόπουλο, την Eva Bergman, τον Bruno Coppola, τον Michel Favart, τον Dragan Bjelogrlic, την Christina Kallas.

Μάλιστα όπως συχνά λέει χαρακτηριστικά ο Στράτος Τζώρτζογλου : «Οι δάσκαλοι, οι μέντορες και εκείνοι που μου έδωσαν ευκαιρίες στην πορεία μου και με έχουν κάνει να νιώθω ευλογημένος, μου δίδαξαν την αξία του να προσπαθώ κάθε στιγμή να γίνομαι καλύτερος. Ο Κάρολος Κουν μου έλεγε συχνά «Πρεπει να πιστεύουμε στα θαύματα, για να συμβούν». Κι αυτό πρέπει να έχει στο νου και στην καρδιά του κάθε νέος ηθοποιός. Το πάθος και η απόλαυση της υποκριτικής διαδικασίας θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία».

Στο σεμινάριο οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στη Μέθοδο των Σωματικών Ενεργειών, στα Στοιχεία της Ενέργειας, το μαγικό «Αν», τις Απρόσμενες Συνθήκες, τη Φαντασία, τη Συγκέντρωση Προσοχής, την Αλήθεια και την Πίστη, την Επικοινωνία, την Προσαρμογή, το Χρόνο, το Ρυθμό, τη Συγκινησιακή Μνήμη, την Ανάλυση μέσω Γεγονότων και Ενεργειών, το Υπερ-αντικείμενο και τη Γραμμή «διαμέσου» των Ενεργειών, τα Σωματικά Εφόδια, το Σμίλεμα του Ρόλου, τη Γέννηση ενός Χαρακτήρα.

Μέρος της διδακτικής της υποκριτικής περιλαμβάνει τα συναισθήματα, τη νοημοσύνη, το θράσος, και ναι, τη σεξουαλικότητά μας. Η σεξουαλικότητα είναι σημαντικό μέρος της αρχέγονης φύσης του ανθρώπου και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της τέχνης της υποκριτικής.

Μαζί με τον Στράτο Τζώρτζογλου θα διδάξει ο Θεόδωρος Εσπίριτου.

Το Σεμινάριο θα γίνει με χρήση κάμερας και οθόνης.

«Συναντήσεις»:

Παράλληλα με το Σεμινάριο κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται «Συναντήσεις» με σημαντικούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς, θεατρολόγους, και δημοσιογράφους.

Πρόγραμμα «Συναντήσεων»:

Δευτέρα 2/1: Ο σκηνοθέτης Βάσος Γεώργας συναντάει τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Αρμένη.

Τρίτη 3/1: Ο Γιώργος Χρονάς, εκδότης της “Οδός Πανός” συναντάει τον ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα Γιάννη Μαυριτσάκη.

Τετάρτη 4/1: Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρολόγος Ηλίας Μαλανδρής συναντάει τη χορογράφο Κική Σελιώνη.

Ο ηθοποιός και θεατρολόγος Αντώνης Τσίλλερ συναντάει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Μπίτο.

Ο καθηγητής υποκριτικής Ευδόκιμος Τσολακίδης συναντάει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέρη Μιχαηλίδη.
Πέμπτη 5/1: Ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Τσιμάρας Τζανάτος συναντάει την σκηνοθέτη Χρύσα Καψούλη.

Ο Χρήστος Παρίδης, δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου της Lifo, συναντάει το σκηνοθέτη Χρήστο Δήμα.

Βιογραφικά:

Στράτος Τζώρτζογλου:


Είναι επισήμος επισκέπτης - παρατηρητής του Actors Studio of NY υπό την επίβλεψη των : Ellen Burstyn, Alec Baldwin, Estelle Parsons.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου τα τελευταία χρόνια ζει στις Η.Π.Α. και παρακολούθησε τα ξεχωριστά masterclasses με την Ivanna Chubbuck, της οποίας ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με τον Brad Pitt, τη Halle Berry, τη Charlize Theron, τον James Franco, τον Sylvester Stallone, όπως και τα masterclasses του Aaron Speiser ο οποίος συνεργάζεται με τον Will Smith, τη Jennifer Lopez, τον Gerard Butler και τη Marion Cotillard και ο οποίος μιλώντας για τον Στράτο Τζώρτζογλου είπε χαρακτηριστικά ότι "σε όλη μου τη διδακτική εμπειρία, ποτέ δεν συνάντησα τόσο ταλαντούχο και αφοσιωμένο ηθοποιό όσο το Στράτο”.

Θεόδωρος Εσπίριτου:

Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και από τη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Παρακολούθησε στην Ιταλία τα εργαστήρια των διεθνών θεατρικών ομάδων Odin, Farfa και του R. Chieslac, ηθοποιού του Γκροτόφσκι.

Έχει σκηνοθετήσει 40 παραστάσεις, στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, Πάτρας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων και σε ανεξάρτητες ομάδες. Παραστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ιταλία, στη F.Y.R.O.M., στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στη Ρουμανία.

Από το 1994 ως το 2000 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος «Ιούλιος, μήνας θεατρικής εκπαίδευσης στα Χανιά».

Ίδρυσε το επιχορηγούμενο “Θέατρο του Μαρτίου”.

Έχει γράψει ένα μυθιστόρημα, διηγήματα και επτά θεατρικά έργα εκ των οποίων το «Inferno, εικόνες μιας έκθεσης», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Φούρνος, ενώ με τη μορφή αναλογίου παρουσιάστηκαν τα έργα «Ηλέκτρα, το τέλος της παράστασης», «Delirium tremens» και «Η σχεδία της Μέδουσας».

Από το 1993 μέχρι σήμερα διδάσκει σε Δραματικές Σχολές και Εργαστήρια.

“Βιβλιοθήκη Βολανάκη”, Στουρνάρη 11 – Εξάρχεια

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου - Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
και ώρες 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Κόστος σεμιναρίου : 120 ευρώ

Τηλ. Κρατήσεων: 6936251970, 2103300423Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016, 18:27