«Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» στο Σύγχρονο Θέατρο

«Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» στο Σύγχρονο Θέατρο
Οκτώ ηθοποιοί ζωντανεύουν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου το πολυδιαβασμένο graphic novel του Darryl Cunningham «Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία», σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Καστρινού και Γιάννη Μιχαλόπουλου.

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και ενώ όλοι βιώνουμε ακόμη την επίδρασή της, η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος κάνει μια παράσταση για όσα συμβαίνουν στην Οικονομία και στην καθημερινότητά μας, με χιούμορ, φαντασία και διεισδυτική ματιά. Και όλα αυτά με κύριο όχημα το σωματικό δημιουργικό θέατρο.

Στο πρώτο μέρος του έργου, βλέπουμε τη ζωή της Άυν Ραντ - από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη - της οποίας η φιλοσοφία και η συγγραφική δράση διαμόρφωσε το θεωρητικό πλαίσιο του καπιταλισμού. Συγκέντρωσε γύρω της έναν κύκλο οπαδών που με τη σειρά τους έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην οικονομική κρίση.

Στο δεύτερο μέρος του έργου, οι ηθοποιοί της παράστασης δίνουν με παραστατικό τρόπο μέσω του σωματικού θεάτρου, παίζοντας με το φως και τη σκιά, απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας. Δυσνόητοι όροι και διεθνή οικονομικά κόλπα γίνονται εύκολα κατανοητά μέσα από τη σκηνική δράση.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Στο τώρα. Στο τρίτο μέρος του έργου, μέσω ενός ιδιόμορφου show αυτοσυνειδητοποίησης, οι θεατές θα μείνουν με ένα μετέωρο χαμόγελο. Ποιος έχει δίκιο ή άδικο δεν έχει σημασία. Τελικά, μπορούμε να μετατρέψουμε τη φιλοσοφία μας σε στάση ζωής; Ποια είναι η ψυχολογική βάση των πολιτικών μας επιλογών; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε κατεύθυνση ακόμα κι αν αναγνωρίζουμε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν λειτουργούν αποτελεσματικά;

Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, τραγούδια από τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Πρόκειται για έναν δίσκο – σταθμό της δεκαετίας του ’70, αποτελούμενο από τραγούδια που μιλούν για τον πυρήνα της πολιτικής και της οικονομίας, ξεφεύγοντας από το κλασικό μοντέλο του πολιτικού και στρατευμένου τραγουδιού.

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή – Προσαρμογή: Μαργαρίτα Καστρινού – Γιάννης Μιχαλόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Καστρινού – Γιάννης Μιχαλόπουλος
Μετάφραση : Αβραάμ Κάουα
Σκηνικά-κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική διδασκαλία: Μιχάλης Ψύρρας
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γιαννακοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Ειρήνη Κατσάνη
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου
Κατασκευή μασκών: Αδελφοί Αλαχούζοι

Παίζουν: Νικήτας Αναστόπουλος, Ευαγγελία Αστρίδου, Νίκη Καράλη, Μαργαρίτα Καστρινού, Ίρις Κατσούλα, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Άρης Ηλίας Τοπάλογλου.

Το graphic novel του Darryl Cunningham «Σούπερκραχ – Το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κριτική» σε μετάφραση Αβραάμ Κάουα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00
Τιμή εισιτηρίων
Κανονικό: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Ατέλεια / Ανέργων: 5 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, 13:21