Στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί από 5 με 15 Οκτωβρίου η φετινή 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που οργανώνει η Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη με σκοπό την προετοιμασία της Συνάντησης.

Στην Οργανωτική Επιτροπή που συνεδρίασε με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, αποφασίστηκε η Συνάντηση να γίνει στους δύο δήμους του νησιού με ευρεία αλλά οργανωτικά υλοποιήσιμη διασπορά, από 5-15 Οκτωβρίου. Αποφασίστηκε, επίσης, να αφιερωθεί η Συνάντηση μέσω και παράλληλων εκδηλώσεων στα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή- Προσφυγικό»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι φορείς με πρώτο τον γενικό γραμματέα αναγνώρισαν τη σημασία του θεσμού για την αποκεντρωμένη πολιτιστική δημιουργία στο Αιγαίο και την οικονομική στήριξη των νησιών και δεσμεύτηκαν για την υποστήριξή της με κάθε τρόπο. Δημιουργείται έτσι η βεβαιότητα πως η Συνάντηση, που επανέρχεται μετά από 14 χρόνια στη Λέσβο, θα αποδειχθεί μία από τις πλέον αξιόλογες του θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε γνωστό πως, μετά από τρία χρόνια διακοπής, θα επαναλειτουργήσει επίσης υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, ο άλλος σημαντικός θεσμός «Το Θέατρο Ταξιδεύει στην Άγονη Γραμμή» με τον οποίο οι ομάδες θα δώσουν παραστάσεις στα μικρά και ακριτικά νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης