Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 5 Ιουλίου 2016
Πρώτα αποτελέσματα: Δεκέμβριος 2016, στο «Θέατρο Από Κοινού» (Ευπατρίδων 4 στο Γκάζι, με ελεύθερη είσοδο.

Η Ομάδα Project* «Από Κοινού» διοργανώνει ένα πρωτότυπο, διαδραστικό, καλλιτεχνικό πείραμα, με τίτλο «Στιγμογράφημα». Βασισμένο στην ιδέα της Αγγελικής Ξένου, άνθρωποι της Τέχνης καλούνται να μελετήσουν φωτογραφίες αγνώστων προσώπων, σε μία προσπάθεια να «αποκωδικοποιήσουν» το στιγμιότυπο και να διακρίνουν την ιστορία ζωής που κρύβεται πίσω από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του πειράματος είναι, σύμφωνα με την ομάδα, «η ερμηνεία μιας στιγμής μέσα από τη ματιά ενός καλλιτέχνη και οι απόπειρες σύνδεσής της με την πραγματικότητα, με παράλληλη διερεύνηση των αντιδράσεων α) του κοινού απέναντι στη φαντασία των καλλιτεχνών και β) των καλλιτεχνών απέναντι στην αποκάλυψη της πραγματικότητας».

«Απώτερος στόχος», προσθέτoυν τα μέλη της ομάδας σε ανακοίνωσή τους, είναι «το πλησίασμα κοινού και καλλιτεχνών μέσα από το διαδραστικό ξεδίπλωμα των αληθινών και φανταστικών ιστοριών τους».

Όροι και προϋποθέσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα μίας και μόνης συμμετοχής στο πείραμα, «στιγμογραφώντας» μία μόνο φωτογραφία.

Για την παρουσίαση των στοιχείων της «έρευνας» είναι απαραίτητα: α) η επιλεγμένη από τον καλλιτέχνη φωτογραφία προς «στιγμογράφηση», β) το έργο του καλλιτέχνη και γ) ένα ολιγόλεπτο video, στο οποίο το πρόσωπο ή τα πρόσωπα της φωτογραφίας θα αποκαλύπτουν την πραγματική της ιστορία.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι καλλιτέχνες να μη γνωρίζουν και να μη σχετίζονται με το πρόσωπο που απεικονίζεται στη φωτογραφία που έχουν επιλέξει να «στιγμογραφήσουν». Κάθε «στιγμογράφημα» θα πρέπει να έχει τη μορφή παράστασης, διάρκειας έως 60΄. 

Στο «Στιγμογράφημα» μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλους τους χώρους (συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ζωγράφοι, γλύπτες, ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, σκιτσογράφοι, ενδυματολόγοι, ποιητές, στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές, σεναριογράφοι, κινηματογραφιστές κ.α.), είτε είναι νέοι είτε παλαιότεροι επαγγελματίες καλλιτέχνες, καθώς και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών.

————–
*Η ομάδα project «Από Κοινού» αποτελείται από τους Κώστα Βελινόπουλο (σκηνογράφο – εικαστικό) Κώστα Σταματόπουλο (σκηνοθέτη) και Αγγελική Ξένου (ηθοποιός, σκηνοθέτης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης