Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η Νάντια Μπουλέ πρωταγωνιστεί στην πολυβραβευμένη rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber «Εvita», ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ που σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εvita Peron, μιας γυναίκας με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, μιας γυναίκας σύμβολο, η οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού. Τη σκηνοθεσία  υπογράφει ο Δημήτρης Μαλισσόβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πολυτάλαντη καλλιτέχνις μίλησε στο zougla.gr για τον ρόλο της και τις ιδιαιτερότητες του.
Ακόμη αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της διαδρομή.

Zougla.gr: Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στη rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber «Εvita»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νάντια Μπουλέ

Μου έγινε η πρόταση από την people entertainment group κι ενώ αρχικά ήμουν επιφυλακτική, αποφάσισα έχοντας στο πλευρό μου πολύ σημαντικούς συνεργάτες, όπως ο Δημήτρης Μαλισσόβας, τελικά να πέσω με όλη μου την ενέργεια σε αυτόν το ρόλο.

Τι σας γοήτευσε στο συγκεκριμένο έργο καθώς και στην ηρωίδα που υποδύεστε ώστε να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη παράσταση;

Με γοήτευσαν τα πάντα. Οι καταπληκτικές μουσικές, η ιστορία ζωής αυτής της γυναίκας, το ότι είναι μια πολύ απαιτητική ροκ όπερα και οι εξαιρετικoί συνεργάτες σε όλα τα πόστα που με έκαναν να νιώθω ασφάλεια.

Τι σας συγκινεί περισσότερο στην Eύα Περόν;

Η τόσο μεγάλη της ανάγκη να αγαπηθεί.

Η Εβίτα Περόν ήταν μια γυναίκα δυναμική με έντονη προσωπικότητα, η οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού. Έχετε κοινά στοιχεία;

Νομίζω πως δεν έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Είχε μια πολλή δυσκολότερη προσωπική διαδρομή από εμένα να διανύσει και πολύ περισσότερο τσαγανό, θάρρος και θράσος στο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες και να κυνηγήσει τους στόχους της.



Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στην προσέγγιση του ρόλου σας;

Τεχνικά οι φωνητικές απαιτήσεις του ρόλου και ερμηνευτικά η ανάδειξη όλων των διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς της.

Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με τον Δημήτρη Μαλισσόβα και πώς η σκηνοθετική του προσέγγιση σας βοήθησε στην προσέγγιση του ρόλου σας;

Με τον Δημήτρη γνωριζόμασταν χρόνια και στο παρελθόν μου είχε προτείνει να συνεργαστούμε, χωρίς ωστόσο τότε να τα έχουμε καταφέρει. Γνωριστήκαμε καλύτερα με αφορμή την Εβίτα και η κοινή μας αγάπη για το έργο και για το μιούζικαλ μας έφερε πολύ κοντά. Είμαι ευτυχισμένη με αυτήν τη συνεργασία γιατί ο Δημήτρης με έκανε να νιώσω απόλυτα ελεύθερη και προστατευμένη καθ´όλη τη διάρκεια των προβών. Μιλήσαμε πάρα πολύ για το έργο και ήταν πολύ ξεκάθαρος σε αυτό που ήθελε με αποτέλεσμα να έχει κάνει κατά τη γνώμη μου μια αρτιότατη παράσταση. Το ευχαριστώ που του οφείλω είναι λίγο.



Θεωρείτε πως ο συγκεκριμένος ρόλος είναι η πιο σημαντική στιγμή για σας;

Θεωρώ πως κάθε ρόλος είναι εξίσου σημαντικός, αλλά η αλήθεια είναι πως νιώθω ότι αυτός ο ρόλος είναι πολύ ολοκληρωμένος.

Το γεγονός, ότι την Eva Peron, έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής όπως η Elaine Paige, η Patti LuPone, η Elena Roger και η Madonna σας αγχώνει ή λειτουργεί εποικοδομητικά στην προετοιμασία του ρόλου σας;

Έχω μεγάλη αγάπη στο μιούζικαλ, οπότε είχα παρακολουθήσει τις ερμηνείες αυτών των μεγάλων πρωταγωνιστριών, τις οποίες και θαυμάζω. Δεν έβαλα τον εαυτό μου όμως σε διαδικασία σύγκρισης, γιατί δε θα μου προσέφερε κάτι στη δουλειά που είχα να κάνω. Στόχος μου ηταν να προετοιμάσω όσο μπορούσα καλύτερα τη δική μου εκδοχή της Εβίτα.

Το 1982 το συγκεκριμένο μιούζικαλ είχε ανέβει ξανά με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σας αγχώνει μια ενδεχόμενη σύγκριση;

Δεν νομίζω ότι ο κόσμος μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης σε ένα έργο που ανέβηκε πριν από 35 χρόνια. Όχι μόνο στην περίπτωση της Εβίτα, αλλά γενικά. Περισσότερο τα μέσα παράγουν τέτοιου είδους συγκρίσεις. Όπως και να έχει η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ό,τι πιο λαμπερό έβγαλε ο χώρος της υποκριτικής στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα μεγάλα κλασικά έργα δικαιούνται πολλές αναγνώσεις.

Η Εύα Περόν είχε ως κύρια μέριμνά της την ανακούφιση των φτωχών. Ίσως γι’αυτό συσχετίζεται με τον Τσε Γκεβάρα – τον μεγάλο Αργεντινό ιδεολόγο και σύμβολο της επανάστασης. Σας συγκινεί αυτό το κομμάτι της προσωπικότητας της; Πώς βλέπετε τη σημερινή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και της φτωχοποίησης των ανθρώπων;

Ο Τσε Γκεβάρα χρησιμοποιήθηκε στο έργο σαν αντίποδας, σχολιαστής και κριτής της πολιτικής που ακολόυθησε ο Περόν και η Εβίτα. Πολλά από αυτά που έκανε η Εβίτα με συγκινούν και άλλα τόσα με θυμώνουν. Υπήρξε πράγματι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που κατάφερε να συντηρήσει τον μύθο του ονόματός της.

Η σημερινή πραγματικότητα που ζούμε είναι αποτέλεσμα της πολύ κακής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων δεκαετιών, κάτι που έκανε και η Εβίτα, γι αυτό και λίγο μετά τον θάνατό της η χώρα της ήταν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Το συναίσθημα όπως φαίνεται δεν συμπορεύεται με την οικονομία.

Οι συνεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη. Εσείς είστε ευχαριστημένη από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας;

Νιώθω ειλικρινά πολύ ευτυχής με τις συνεργασίες που έχω κάνει και είναι αυτές που με έχουν διαμορφώσει.

Θα θέλατε μελλοντικά να ασχοληθείτε και με άλλα είδη θεάτρου εκτός από το μιούζικαλ; Υπάρχουν ρόλοι και κείμενα που επιθυμείτε πολύ να σας δοθεί η ευκαιρία να τα προσεγγίσετε;

Η αλήθεια είναι ότι το πάθος και η αγάπη μου κινούνται γύρω από το μιούζικαλ.

Όταν δεν ασχολείστε με τη μουσική ή το θέατρο τι άλλο κάνετε; Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Ασχολούμαι με την εταιρεία που μόλις ξεκίνησα, την «B by Nadia Boule», με την οποία θέλω να συστήσω στον κόσμο τα premium ελληνικά βιολογικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Μπορείτε να τα βρείτε στο e shop, www.wellb.gr . Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό το εγχείρημα! Στον ελεύθερό μου χρόνο, πηγαίνω σινεμά, σε συναυλίες και ταξίδια.



Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ονειρεύομαι μιούζικαλ και ωραίες συνεργασίες!

Τι σας κάνει ευτυχισμένη και από πού αντλείτε για να είστε καλά στην καθημερινότητα σας;

Οι άνθρωποι της ζωής μου, το καλό φαγητό, οι νέοι προορισμοί και η μουσική.!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση

Πρεμιέρα 3 Μαΐου2017  

Για 20 μόνο παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης