«Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη στο θέατρο Αλκμήνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 13:19
«Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη στο θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση «Τάλγκο», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη, έρχεται, από τις 23 Ιανουαρίου 2020, στη σκηνή Intermedia του θεάτρου Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία – διασκευή Δήμητρας Μεσιμερλή.

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, «Τάλγκο», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1982, μεταφέρεται στη θεατρική  σκηνή, 38 χρόνια μετά σε διασκευή σκηνοθεσία Δήμητρας Μεσιμερλή.Τάλγκο: Το βιβλίο

Είναι το πρώτο του βιβλίο γραμμένο απ’ ευθείας στα ελληνικά. Ένα χρόνο αργότερα, δημοσιεύθηκε και στα γαλλικά, μεταφρασμένο από το συγγραφέα. Βραβεύθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία κι έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 200.000 αντίτυπα.

Tο «Τάλγκο» μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από το Γιώργο Τσεμπερόπουλο το 1984, με τίτλο «Ξαφνικός έρωτας» και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση.

Ο Συγγραφέας

Ο Βασίλης Αλεξάκης έζησε περισσότερα από 40 χρόνια στο Παρίσι και εργάστηκε ως συγγραφέας, αλλά και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde. Τα περισσότερα βιβλία του τα έγραψε κατευθείαν στη γαλλική γλώσσα.

«Κι όταν θα πάψω να είμαι ερωτευμένη μαζί σου, Γρηγόρη, να ξέρεις ότι θα σ’ ευγνωμονώ που μου έκανες αυτό το δώρο. Μ’ ανέβασες στα ίδια μου τα μάτια, μ’ έκανες να αισθάνομαι μοναδική. Όταν γεράσω και με ρωτήσουν τι σημαντικό συνέβη στη ζωή μου, αυτό θα έχω να λέω: «Μου έκαναν δώρο, κάποτε, λίγη παρισινή βροχή»

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ελένη και ο Γρηγόρης. Μια ερωτική ιστορία. Θα ζήσουν τον ξαφνικό έρωτά τους σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Παρίσι, Βαρκελώνη. Κι ένα τρένο, το «Τάλγκο», που μπορεί να τους φέρει κοντά… ή να τους απομακρύνει για πάντα. Άραγε, υπάρχει το «για πάντα»;

Το «Τάλγκο» (τα αρχικά του τρένου που οδηγεί από το Παρίσι στη Βαρκελώνη), είναι μια ιστορία για τον έρωτα και την ελπίδα.. Δύο άνθρωποι έχουν ανάγκη να νιώσουν ξανά το καθολικό αλλά και καταστροφικό συναίσθημα του έρωτα. Με κάθε κόστος; Αυτό ας το αφήσουμε να απαντηθεί στη σκηνή.

Info:

Συγγραφέας: Βασίλης Αλεξάκης
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μεσιμερλή

Σκηνικά: Εβελίνα Δαρζέντα
Κοστούμια: Εβελίνα Δαρζέντα
Φωτισμοί: Αλέξης Χαϊμαλάς

Παίζουν: Μιχάλης Αλικάκος & Δήμητρα Μεσιμερλή.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ μειωμένο και 14€ κανονικό

Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 Ιανουαρίου 2020 έως 10 Απριλίου 2020

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 21:30 και Παρασκευή στις 22:30
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μάλλιαρης
Διασκευή: Δήμητρα Μεσιμερλή
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα. Τηλέφωνο: 210 3428650 | Email: info@theatro.gr | https://www.theatro.gr/

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8

Πέμπτη: 21:30
Παρασκευή: 22:30

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 13:19