Στον δρόμο που χάραξε ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» συνεχίζει η νέα παράσταση της Ομάδας «Ιδέα», «Το Δέντρο του Οιδίποδα». Με το πέρας των παραστάσεων στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα (Δευτέρα 3 Απριλίου), ταξιδεύει στην Lousada της Πορτογαλίας, όπου θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ FOLIA ΄17.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει Ελλάδα και θα παρουσιαστεί, για λίγες παραστάσεις, σε επιλεγμένα Φεστιβάλ σε Δήμους της Περιφέρειας και της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για να παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για την παράσταση:



Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ’ την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.

Ένας 7μελής χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ’ έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ’ αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.



Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κείμενο: Ομάδα Ιδέα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Εικαστική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Δ/νση – Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L Άλφα . Ιδέα Ε.Ε

Ερμηνεύουν:

Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Σταύρος Λιλικάκης, Κώστας Μαγκλάρας, Νεφέλη Μαρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής,

Μέρες και ώρες παραστάσεων στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα:

Κάθε Δευτέρα στις 21.00 (μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου)

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 10 ευρώ
Ημέρα παράστασης: Γενική είσοδος: 15 ευρώ
μειωμένο: 12 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και ανέργους)

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
Τηλ.: (210) 5238742, 5221444
www.alfaidea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης