Κόντρα στα μηνύματα των ημερών, τα φοβικά και υστερικά πολλές φορές, και πιστεύοντας ότι πρέπει οι άνθρωποι να συνεχίσουμε την ζωή μας και μάλιστα όσον το δυνατόν καλύτερα, το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ανοίγει και κάνει την πρεμιέρα της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ του, (πιο ταιριαστό τίτλο για τις μέρες που ζούμε δεν θα μπορούσαμε να βρούμε).

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος LEGEND OF THE GREAT BIRTH με συντονιστή το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που αφορά τους κυριότερους Ευρωπαϊκούς μύθους της δημιουργίας του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κοσμογονία: Κόσμος +  γέγονα. Δηλαδή πως γεννήθηκε ο κόσμος.

Οι Έλληνες έχουν τον Κρόνο, τον Ουρανό την Γαία και την Ρέα,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιταλοί καμαρώνουν με την όμορφη Ευρυνόμη, οι Βίκινγκς με τον γίγαντα Υμίρ που βγήκε μέσα από τα παγόβουνα και οι Κέλτες διαπιστώνουν μια τέλεια αρμονία στο σύμπαν και ισχυρίζονται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε όταν ακούστηκε μια θεία μελωδία και την ύπαρξη μας την χρωστάμε στην μουσική.

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ λοιπόν

 Η παράσταση μας φέρνει στο σημείο μηδέν της δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με τις μυθολογίες των λαών της Ευρώπης.

Πάνω στη σκηνή παρουσιάζονται  οι πιο σημαντικοί μύθοι των λαών, γεμάτοι θεατρικότητα, ποίηση μουσική και κίνηση. Ο μύθος του Προμηθέα του Κρόνου και του Δία, έρχονται σε επαφή και συνομιλούν με ήρωες άγνωστους σε μας, μυθικά πρόσωπα σαν τον Οραν Μορ των Κελτών, τον Βέλλες των χωρών της Βαλτικής και τον Φιρτάτ των αρχαίων Ρουμάνων.

Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ θα είναι ένα σύγχρονο εντυπωσιακό θέαμα με 9 ηθοποιούς πάνω στη σκηνή που συνδέει ένα μακρινό μυθικό παρελθόν με το μέλλον του κόσμου που πολλές φορές διαγράφεται ζοφερό.

Κείμενο Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, Σκηνικό Κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ, Χορογραφία ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ

Φωτισμοί ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ με την συνεργασία του σκηνοθέτη

Παίζουν οι ηθοποιοί    ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΑΝΤΑΚΟΥΓΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΤΖΟΥΛΙ ΤΣΟΛΚΑ, ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και η Σοπράνο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΗ

Η παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό (κατόπιν κράτησης στο 2108656004) και θα παρουσιαστεί στις 12, 13,14, και 15 Μαρτίου στις 9 μμ.

Οι θεατρόφιλοι (κυρίως οι κορονοϊόφοβοι θεατές) μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση σε Live streaming το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 9.00 μμ στο link https://www.facebook.com/theatreAeroplio/posts/2847430338671185.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης