Η yoga έχει χρησιμοποιηθεί συχνά από τους ανθρώπους του θεάτρου με στόχο την αύξηση της συγκέντρωσης, της ενέργειας και εκείνου που ο Barba αποκαλεί παρουσία του ηθοποιού. Η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη διοργανώνει σεμινάριο Acting Yoga με δέκα δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις. Η ActingYoga είναι yoga για ηθοποιούς και όσους ενδιαφέρονται για την έμπρακτη σχέση της yoga με το θέατρο σε επίπεδο ερευνητικό, εκφραστικό και δημιουργικό. Η μέθοδος βασίζεται στη Hatha και τη Vinyasa Yoga, αντλεί από τις μεθόδους View points και Laban και την πολεμική τέχνη Κάλαρι, ενώ χρησιμοποιεί θεατρικές, φιλοσοφικές και επιστημονικές αφηγήσεις.

Οι δέκα συναντήσεις της Acting Yoga αυτήν τη φορά επικεντρώνονται στο θέμα Το θέατρο της σκληρότητας του Αρτώ και η οπτική γωνία (Viewpoint) της νευροεπιστήμης και βρίσκονται σε διάλογο με τη μεταδιδακτορική έρευνα με τον ίδιο τίτλο που πραγματοποιεί η σκηνοθέτις από το 2015 (King’s College London 2015-2016, Ιατρική Σχολή Αθηνών 2018-σήμερα) καθώς και με τη θεατρική ενασχόλησή της με το έργο του Αντονέν Αρτώ (Αρτώ/Βαν Γκογκ, avecunpistolet &Οικογένεια Τσέντσι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα συναντήσεις εστιάζουν σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες – αναπνοή, συγκέντρωση, βάρος, ισορροπία, μίμηση, νευρώνες-καθρέφτες,κέντρο, αντίσταση, αφήγηση, νευροαισθητική–και θα κλείσουν με μια διαδικτυακή παρουσίαση την οποία θα προλογίσει και θα παρακολουθήσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Κορνηλία Πουλοπούλου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί της.

Πότε πραγματοποιείται: 10 δίωρες συναντήσεις (σύνολο 20 ώρες διδασκαλίας)τα Σάββατα 21/11, 28/11, 05/12, 12/12, 19/12, 09/01, 16/01, 23/01, 30/01 και 06/02και ώρα 16.00 έως 18.00.
Πώς λειτουργεί: μέσω email θα αποστέλλεται κάθε φορά στους συμμετέχοντες λινκ για την πλατφόρμα zoom
Πόσο κοστίζει: 250 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει βιογραφικού και με μία τηλεφωνική συνομιλία.
Αποστολή βιογραφικών μέχρι 11/11 στο acting.yoga.seminar@gmail.com
Το σεμινάριο διοργανώνεται από την εταιρεία «Ρέον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης