Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη δουλειά των Experimento, η παράσταση «Lemon», η οποία ενθουσίασε θεατές και κριτικούς επιστρέφει στην Αθήνα από τις 4 Οκτωβρίου 2019 και για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Η επιτυχημένη παράσταση αυτήν τη φορά βρίσκει το σκηνικό της χώρο στο Μπάγκειον. Η αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου μετατρέπεται στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης του ατμόπλοιου Βιρτζίνιαν λίγο πριν ή λίγο μετά την έκρηξη.

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Μελαχρινός Βελέντζας και Γιώργος Δρίβας, που συνθέτουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο του Lemon μιλούν στο zougla.gr για τη συνεργασία τους και αποκαλύπτουν τα μελλοντικά τους σχέδια καθώς και τι ονειρεύονται για την καλλιτεχνική τους διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιώργος Δρίβας - Μελαχρινός Βελέντζας

«Το lemon είναι  μια παράσταση που προσαρμόζεται και στέκεται από μόνη της. Ως Experimento μας ενδιαφέρει να δοκιμάζουμε  διαφορετικές  συνθήκες θέασης και καλλιτεχνικής παραγωγής. Tο αίθριο του Μπάγκειον λειτουργούσε ως αίθουσα χορού  που παραπέμπει στο Βιρτζίνιαν» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr, o Μελαχρινός Βελέντζας με αφορμή την επιτυχημένη παράσταση «Lemon».

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των Experimento «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» επισημαίνει ο Μελαχρινός Βελέντζας, ο οποίος υποδύεται τον Χιλιαεννιακόσια.

 

Tο έργο με θέμα την ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό ταξίδεψε σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς στη στεριά και τη θάλασσα. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των Experimento «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» επισημαίνει ο Μελαχρινός Βελέντζας, ο οποίος υποδύεται τον Χιλιαεννιακόσια.

«Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους μπορούν να ταιριάξουν. Η ομορφιά της ζωής κρύβεται στη φιλία και  σε απλά πράγματα…θα ήθελα να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την παράσταση lemon, σε μια αντίστοιχη πορεία συνειδητών επιλογών. Αυτό που κάνω μου έχει ανοίξει τους ορίζοντες για το πού θέλω να κινηθώ… Είναι δύσκολο να βιοποριστείς αλλά αυτό είναι  ένας μοχλός που σε κινητοποιεί να κάνεις πράγματα» υπογραμμίζει ο Γιώργος Δρίβας ο οποίος υποδύεται τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ.

Μελαχρινός Βελέντζας - Γιώργος Δρίβας

Η βαριά διπλή πόρτα του εμβληματικού κτηρίου ανοίγει: ο Τιμ Τούνυ, τρομπετίστας και μοναδικός φίλος του πιανίστα 1900, επιστρέφει στο Βιρτζίνιαν, το οποίο έχει παρακμάσει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανάμεσα σε αποκολλημένα επιχρίσματα από σοβάδες, την υγρασία των τοίχων, την τραυματισμένη επιφάνεια ενός καθρέφτη βρίσκει τον 1900 καθισμένο πάνω σε δυναμίτη να παίζει τη μουσική του Ωκεανού. Η απίστευτη ιστορία του 1900, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συναντά την προσωπική ιστορία του καθένα από εμάς, φέρνοντας στην επιφάνεια το υπαρξιακό ερώτημα: Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 

Ο ποιητικός μονόλογος «Novecento» του Αlessandro Baricco σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά με δύο ηθοποιούς. Το  Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento και θα «ταξιδεύει» τους θεατές από τις 4 Οκτωβρίου στο κέντρο της Ομόνοιας στη μέση του Ωκεανού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης