Το «Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί στο θέατρο «Εμπρός»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 11:48
Το «Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί στο θέατρο «Εμπρός»
Στο Θέατρο «Εμπρός» , στις 17 και 25 Ιουνίου, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Η θεατρική ομάδα Ρεπεράζ ξεκίνησε την επεξεργασία του έργου στις αρχές του 2015. Ένα ιδιαίτερο έργο με τις μουσικές του, μια αυθεντική κωμωδία. Κατά την διάρκεια των προβών, πραγματοποιήθηκαν θεατρικές ασκήσεις με σκοπό το «δέσιμο» της Ομάδας, αλλά και τη συμφιλίωση και ενσάρκωση των ρόλων. Η μουσική διδασκαλία, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι, με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να είναι ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κομμάτι των προβών. Οι υποκριτές άρχισαν να γίνονται ένα με τον ρόλο τους και το Έκτο Πάτωμα να αποτελεί την καθημερινότητα τους. Ένας δεμένος και δουλεμένος Θίασος που αναβιώνει το ίδιο το έργο και την επιτυχία του.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση «θρύλος» το «Έκτο Πάτωμα», του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία σημείωσε τρομερή επιτυχία την περίοδο 1991 – 1992, ζωντανέυει ξανά από τη θεατρική ομάδα «Ρεπεράζ».

Παρόλο που το έργο τοποθετείται στη δεκατία του ’30, θα μπορούσε να εξελίσσεται και σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Τη δεκατία του ’30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν την καθημερινότητα χτυπημένοι από την κρίση. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.

Ένα έργο έτοιμο να παρασύρει με τις μουσικές και τους χαρακτήρες του. Από τη μια αγαπημένα τραγούδια , σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Τραγούδια όπως η Κουπαστή, το Τραγούδι της Κουτσομπόλας, το Τραγούδι της Ζήλειας ή το εκρηκτικό Εμβατήριο της Σκούπας. Από την άλλη ο ονειροπόλος, φαντασμένος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ. Η κουτσομπόλα γυναίκα του Ζερμαίν μαζί με την φίλη της, την Μπέρτ ή Σουλτάνα, που μαζί κρυφακούν και παρακολουθούν τα πάντα στον όροφο. Η αδίστακτη ιδιοκτήτρια Κα Μαρέ, που κυνηγάει με το «σκουπόξυλο» τους ενοικιαστές της. Ο διανοούμενος λογοτέχνης Οσπώ και η κόρη του Εντβίζ, η οποία ερωτεύεται τον καινούργιο ενοικιαστή. Ο καινούργιος ενοικιαστής, Ζονβάλ, μυστήριος και εμφανίσιμος. Ο ντροπαλός Ζοζό, που είναι ερωτευμένος με την Εντβίζ. Η Ζαν, μια αληθινή γυναίκα, που σκανδαλίζει τον όροφο με τους έρωτές της. Η «Κυρία με τα Γκρίζα» , όπως την αποκαλούν οι ένοικοι του ορόφου, μια μυστηριώδης γυναίκα που προκαλεί εντυπώσεις.

Το έργο αυτό ζωντανεύει ξανά σε μία παράσταση που θα ταξιδέψει και θα παρασύρει τους θεατές σε μια άλλη πραγματικότητα, γεμάτη μουσική, έρωτες, πάθη και συγκρούσεις στο Έκτο Πάτωμα.

Συντελεστές:

Πρωτότυπο κείμενο : Αλφρέντ Ζερί
Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι : Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική διδασκαλία – διασκευή : Ευαγγελία Τσιάρα
Καταγραφή : Διονύσης Καλογερόπουλος
Επιμέλεια μουσικού υλικού : Δημήτρης Δερμανής
Κιθάρα : Δημήτρης Μπουρβάρης
Κιθάρα : Κώστας Παρούτσας
Κρουστά : Κωνσταντίνος Ρότσιος
Σκηνοθεσία – διασκευή κειμένου: Γαρυφαλλιά Τσιάρα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Τσίμος

Παίζουν:

Αναστασία Χαραλαμποπούλου: Ζερμαίν Λεσκαλιέ
Διονύσης Γάλλος: Μαξ Λεσκαλιέ
Λεμονιά Τριανταφύλλου: Κα Μαρέ
Μαρία Κατή: Ζαν
Τάσος Θεοδώρου: Ανρί Ζονβάλ
Βαγγέλης Τσίμος: Ζοζό
Παντελής Χατζηιωάννου: Οσπώ
Μαριάννα Αγαπητού: Εντβίζ
Ελένη – Ιωάννα Σιώζου: ΙρένΤελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 11:48