Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Νίκος Καραγιώργης έχει μια επιτυχημένη πορεία στο θέατρο με σημαντικές συνεργασίες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, η οποία απόψε παρουσιάζεται στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του ως Κώστας Καραγιώργης στο σίριαλ «Τα καλύτερά μας χρόνια». «Το να ενσαρκώσω τον πατέρα μου, τον Κώστα Καραγιώργη, την περίοδο 1973, τότε που έκανε τον λοχαγό Έκτορα Ψάχο στον «Άγνωστο Πόλεμο», με γέμισε χαρά, ευθύνη και μου ξύπνησε μνήμες και εικόνες. Πιστεύω πως τον τίμησα.» αναφέρει στο zougla.gr ο αξιόλογος καλλιτέχνης.

«Είμαι άνθρωπος από τη φύση μου αισιόδοξος, που βλέπει το ποτήρι πάντα μισογεμάτο. Αγαπάω τη ζωή και τους ανθρώπους και πάντα βάζω το εμείς μπροστά από το εγώ» εξομολογείται ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ» του Γιάννη Σολδάτου.

Πρόκειται για μια παράσταση σε κείμενο του Γιάννη Σολδάτου και σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Η συμμετοχή μου στην παράσταση αυτή, των Θεατρίνων Θεατές, είναι η δεύτερή μου συνεργασία με την ομάδα, μετά το «Λεντς» του Γκ. Μπίχνερ και είμαι πολύ χαρούμενος μιας και ενσαρκώνω τον σπουδαίο Ρήγα Φεραίο. Μια συνεργασία με έναν θίασο εξαιρετικών συναδέλφων, όπως ο Γιώργος Λιβανός (συμμετέχει και ως ηθοποιός), η Πέπη Οικονομοπούλου, η Καίτη Ιμπροχώρη, ο Νίκος Αβαγιανός, η Έφη Βενιανάκη, ο Μάνος Χατζηγεωργίου, ο Ανδρέας Ζαχαριάδης, η Ιουλία Φάλια, η Όλγα Πρωτονοταρίου και στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας. Έχετε κοινά στοιχεία με αυτόν;

Ο Ρήγας, ρόλος όμορφος, με πήρε μαζί του… Άλλωστε πώς να μην το κάνει, αφού έχω πολλά κοινά ιδεολογικά στοιχεία μαζί του… Με τη βοήθεια του Γιώργου Λιβανού, είτε ως σκηνοθέτη είτε ως συμπαίκτη στον ρόλο του Μότσαρτ, πιστεύω πως βγαίνει ένας ενδιαφέρων Ρήγας!

Τι σας γοήτευσε στο έργο αυτό;

Η φανταστική συνάντηση του Ρήγα με τον Μότσαρτ είναι ευφυές συγγραφικό εύρημα και δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να θυμηθεί, να γνωρίσει, να σκεφτεί. Γιατί το έργο του Γιάννη Σολδάτου είναι τροφή για σκέψη και πιστεύω πως μπορεί να ταξιδέψει τον θεατή σε μία όμορφη θάλασσα συναισθημάτων.

Αν μπορούσατε να απομονώσετε μια φράση του έργου, ποια θα επιλέγατε;

Μια φράση που θα ήθελα να απομονώσω από το έργο είναι του Μότσαρτ: «Ελλάς γαλάζια θύελλα, λάθος της ιστορίας».

Η σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια», στην οποία συμμετείχατε, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Πείτε μας λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη δουλειά, καθώς και για την εμπειρία σας από αυτή τη συνεργασία.

«Τα καλύτερα μας χρόνια» στην ΕΡΤ είναι μια σειρά που μας γύρισε στα πολύ καλά χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης, με το πολύ δυνατό σενάριο του Νίκου Απειρανθίτη και της Κατερίνας Μπέη, τη σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, τη σωστά οργανωμένη παραγωγή της Tanweer και ένα υπέροχο καστ ηθοποιών. Ο θεατής είτε γνώρισε μια εποχή που δεν έζησε, είτε είδε τη νιότη του στο κάθε επεισόδιο.

Πώς νιώσατε που υποδυθήκατε τον πατέρα σας;

Το να ενσαρκώσω τον πατέρα μου, τον Κώστα Καραγεώργη, την περίοδο 1973, τότε που έκανε τον λοχαγό Έκτορα Ψάχο στον «Άγνωστο Πόλεμο», με γέμισε χαρά, ευθύνη και μου ξύπνησε μνήμες και εικόνες. Πιστεύω πως τον τίμησα.

Είχατε την τύχη να συνεργαστείτε με τον πατέρα σας στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Ποια η εμπειρία σας από τις συνεργασίες σας και πώς ήταν εκείνος ως άνθρωπος;

Μαζί του είχα πολύ δυνατή σχέση μιας και ήταν για μένα στοργικός πατέρας, αληθινός φίλος, ωραίος συνομιλητής, με ανοιχτή σκέψη, άνθρωπος που δεν ξόδευε τη ζωή του σε μικροπράγματα, μαχητής και πεισματάρης. Είχα την τύχη να συνεργαστούμε σε ταινίες και στο θέατρο. Ήταν ευλογία για μένα που είχα πατέρα μου τον Κώστα Καραγιώργη, μιας και ήταν τρομερός συμπαίκτης, ευρηματικός και του άρεσε να αυτοσχεδιάζει.

Έχετε μια επιτυχημένη πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση. Ποιες συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Οι σειρές: Καπνισμένος ουρανός, Παράλληλοι δρόμοι, Εις θάνατον, Θησαυρός της Αγγελίνας, Απαγορευμένη αγάπη και φυσικά Τα καλύτερά μας χρόνια είναι οι καλύτερες τηλεοπτικές μου δουλειές.  Στο θέατρο: Παναγία των Παρισίων δίπλα στη μεγάλη Τζένη Καρέζη, Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Θάνατος του Ταρέλκιν, Βάτραχοι και Ιππείς του Αριστοφάνη, οι συνεργασίες με το Εθνικό, Ελένη του Ευριπίδη, Βασιλιάς Ληρ, Λεντς.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το αποτύπωμα που θα αφήσει στις ημέρες μας, αλλά και στην Ιστορία, η κρίση του κορωνοϊού;

Ελπίζω πως θα καταφέρουμε να βγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας κάποια στιγμή. Το θέατρο πρέπει να αντέξει και να ανθίσει και φυσικά να παίξει τον ρόλο του. Γιατί η πανδημία θα αφήσει πολλά τραύματα μιας και διχαστήκαμε σε εμβολιασμένους και αρνητές, ειδικούς και μη ειδικούς, και πάει λέγοντας.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Είμαι άνθρωπος από τη φύση μου αισιόδοξος, που βλέπει το ποτήρι πάντα μισογεμάτο. Αγαπάω τη ζωή και τους ανθρώπους και πάντα βάζω το εμείς μπροστά από το εγώ. Διαβάζω ό,τι πέσει στο χέρι μου. Μου αρέσει και με ξεκουράζει το διάβασμα.  

Τι σας βοηθάει στη ζωή να ισορροπείτε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες;

Τα δυο μου παιδιά, η Στέλλα Καραγεώργη, που θέλει να μπει σε σχολή και ήδη σπουδάζει θεατρολογία, και ο Κώστας Καραγεώργης, που τον γοητεύουν πιο πολύ η φυσική και η χημεία, είναι τα καλύτερα αγχολυτικά μου.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μετά τον Ρήγα, που ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, ξεκινώ πρόβες για μία κωμωδία καταστάσεων με τίτλο «Αχ, αυτός ο άντρας μου» σε κείμενο και  σκηνοθεσία Δημήτρη Μητρόπουλου, στο θέατρο Λύχνος στο Γκάζι. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου. Παράλληλα θα παιχτεί στην ΕΡΤ 1 το σίριαλ «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη», όπου συμμετέχω ως γκεστ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης