«Το προξενιό της Αντιγόνης» στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

«Το προξενιό της Αντιγόνης» στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά
Η θεατρική Ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Vape Productions παρουσιάζει «Το προξενιό της Αντιγόνης» τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.
 
Το «Προξενιό της Αντιγόνης» του Βασίλη Ζιώγα είναι ένα μονόπρακτο γραμμένο το 1958. Σε μια Ελλάδα που συνέρχεται ακόμα από τις πληγές του εμφυλίου, ο Ζιώγας προτείνει ένα υπερρεαλιστικό έργο, γραμμένο με το σύστημα της αυτόματης γραφής, που αντλεί το θέμα του κατευθείαν από τον ελληνικό κοινωνικό χώρο.Ο γάμος και οι συζυγικές σχέσεις είναι μόνο το όχημα για να κάνει μια σάτιρα στα ήθη και τη βαθιά ανθρώπινη ασυνεννοησία που συνεχίζει ακάθεκτη να ανθίζει εδώ και χρόνια. Στο έργο αυτό ο Ζιώγας θέτει το βασικό σχέδιο του θεάτρου του. Την αντιπαράθεση δύο κόσμων, δύο συστημάτων αναφοράς, δύο αξιωματικών συστημάτων. Έναν κόσμο που είναι απαραίτητος κάποιος μεσάζοντας, που προσπαθεί να συμβιβάσει τα δύο παράλληλα συστήματα. Προτείνει έναν κόσμο που μπορεί να υπάρχει μόνο μέσα σε μια διαφορετική πραγματικότητα καθόλου λιγότερο πραγματική από τη δική μας.Αν και από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως έργο του παραλόγου, στην πραγματικότητα έχει κλασική θεατρική δομή, την οποία χρησιμοποιεί ώστε να κάνει μια γερή βουτιά στην παράδοση και να ανασύρει όλο εκείνο το υλικό που θα χρησιμεύσει για να συγκολλήσει τη θρυμματισμένη ανθρώπινη οντότητα.

Ο συγγραφέας από τους ποιητικότερους συγγραφείς της νέας Ελληνικής δραματουργίας, ο Βασίλης Ζιώγας στα έργα του συνδυάζει την ποιητική διάσταση, το πικρό χιούμορ και τον κυνισμό με μεταφυσικά και φιλοσοφικά στοιχεία. Για αυτόν τον λόγο δύσκολα μπορεί να ενταχθεί το έργο του σε συγκεκριμένη λογοτεχνική φόρμα.

 Γεννήθηκε το 1935 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 14 χρόνων, έγραψε κι ανέβασε το πρώτο του θεατρικό έργο. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1957 και μετά απ’ αυτό αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο θέατρο. Ήταν από τους πρώτους που μετέφρασε στην Ελλάδα έργα των Ιονέσκο και Μπέκετ, ενώ το έργο του στη γερμανόφωνη Ευρώπη χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και συχνά παρουσιάζονται κείμενα του. Πέθανε το 2001

Συγγραφεας : Βασίλης Ζιώγας

Σκηνοθεσία : Θεόδωρος Εσπίριτου

Παίζουν: Τζίνα Παυλίδη , Μύρτω-Όλγα Βασιλακοπούλου , Δίνα Μόμενα , Ναταλία Σταθόγαμβρου , Σοφία Ανδριτσοπούλου , Φωτεινή Νεοκοσμίδη , Αρης Κολυβάς , Ελένη Στοϊτσεβα , Βάσω Σαββοπούλου , Παντελής Μέξας , Δημήτρης Τασούκας , Σωκράτης Σάββας , Μάρω Κοντού , Κατερίνα Κάσση , Κέλλυ Αλεξίου , Νικόλας Κιμπιζής , Δημήτρης Κόκκινος , Λουκία Πραματευτάκη , Φίλλιπος , Μιχάλης Μουτζόγλου.

Υπέυθυνες Ομάδας: Νίκη Μαματσή & Πολίνα Μπενάκη Σχεδιασμός Αφίσας & Φωτισμών : Βίκτωρας Μαργαρίτης Σκηνικά & κουστούμια : Κλεβίς Μίλε Διεύθυνση Φωτογραφίας : Γιώργος Δενδρινός Marketing & Promotion : Νικόλας Λαβδάρας Οργάνωση Παραγωγής : Άγγελος Κόντι
Παραγωγή : Δημοτικό Θέατρο Πειραιά & Vape Productions.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 Δημοτικό θέατρο Πειραιά (Hρωών Πολυτεχνίου 32,Πειραιάς )

Ώρα Έναρξης : 17.45

 Είσοδος : Δωρεάν Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Πολυχώρος «Κωσταράκος» (Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια) Ώρα Έναρξης : 19.30
 
Είσοδος : Δωρεάν


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 09:27