«Το Σημείο Τομής» της Μαρθίλιας Σβάρνα στο Altera Pars

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 12:23
«Το Σημείο Τομής» της Μαρθίλιας Σβάρνα στο Altera Pars

«Our Basement» είναι το πρώτο θεατρικό έργο της Μαρθίλιας Σβάρνα στα Αγγλικά. Κατά την ολοκλήρωση των σπουδών της, στο Lee Strasberg Theatre and Film Institute, είχε την ευκαιρία να ανεβάσει αυτό το έργο, στο The Marilyn Monroe Theatre του Hollywood, σε σκηνοθεσία Sharon Angela (δια βίου μέλος στο παγκοσμίου φήμης Actors Studio), και το οποίο έτυχε μεγάλης και θερμής αποδοχής.

Το θεατρικό έργο «Our Basement» αγγίζει θέματα όπως η μοναξιά, η ανάγκη για δημιουργία, για έρωτα, ένα αληθινό έργο που εκφράζει τα όνειρα κάθε ανθρώπου, για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως τις περισσότερες φορές μια πραγματικότητα ξυπνάει άλλες ανάγκες, όπως της επιβίωσης και επιστροφή στις ρίζες μας και τότε όλα μπορεί να ανατραπούν.

Το έργο μεταφράστηκε με τίτλο «Το Σημείο Τομής» και παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Υπόθεση

«Δύο νέοι καλλιτέχνες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη Νέα Υόρκη αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και ονειρεύονται έναν ιδανικό κόσμο. Η Κάρολ μετανάστρια από την Αγγλία αναζητά το αμερικάνικο όνειρο, η στενή  φιλία της με τον Μπράιαν σηματοδοτεί μια νέα ζωή, για εκείνη και τον φίλο της.

Σε ένα υπόγειο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, οι δύο ζωγράφοι δημιουργούν, επαναστατούν, εξιδανικεύουν όνειρα και καταστάσεις… ώσπου οι απρόοπτες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής ανατρέπουν τα σχέδια τους και τα όνειρα τους…»

Συντελεστές

Κείμενο: Μαρθίλια Σβάρνα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνικά Κοστούμια: Δάφνη Πανοτοπούλου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Σίμωνας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριέλλα Παναγιώτου
Φωτογραφίες Αφίσας: Μαρία Μπελεγρίνη
Φωτογραφίες παράστασης: Μαριλένα Αναστασιάδου
Αφίσα: Μάριος Γαμπιεράκης
Κατασκευή Σκηνικών: Sickmyduck lab

Ερμηνεύουν: Μαρθίλια Σβάρνα, Λάμπρος Κωνσταντέας

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 12€
Φοιτητικό / μειωμένο / ΑΜΕΑ/ 8€

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, 12:23