Σήμερα το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, έγινε η κηδεία του σπουδαίου θεατράνθρωπου και ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών τον σημαντικό σκηνοθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδρυτής του Αμφιθεάτρου απεβίωσε το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου.  Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η ατμόσφαιρα στο κοιμητήριο ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που άφησε το προσωπικό του στίγμα τόσο στο θέατρο όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο.

Εκεί βρέθηκαν πολλοί συνάδελφοί του που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων στην κηδεία για να τον αποχαιρετήσουν βρίσκονται οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιάννης Μπέζος, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιούλικα Σκαφιδά, Αντώνης Λουδάρος, Νεφέλη Ορφανού, Σταμάτης Φασουλής, Λένα Παπαληγούρα, Στεφανία Γουλιώτη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Κοτανίδης, Θάνος Μικρούτσικος και πάρα πολλοί άλλοι.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος έχει τιμηθεί με το βραβείο «Κάρολος Κουν» (1988), το βραβείο της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων» (1994), το βραβείο Σκηνοθεσίας της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων» (1996), με το παράσημο του «ταξιάρχη του τάγματος του Φοίνικος» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ το 2005 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης