Το «Tom in Greece» σε ψηφιακή πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 22:20
Το «Tom in Greece» σε ψηφιακή πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Μια sold-out παράσταση, ένα έργο του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ, που παρουσιάστηκε στη Στέγη σε σκηνοθεσία Σαράντου Γεώργιου Ζερβουλάκου, κάνει ψηφιακή πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00,στο πλαίσιο του Athens Pride Week.

Η Στέγη δηλώνει για άλλη μία χρονιά παρούσα και, στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride Week (4 έως 12 Σεπτεμβρίου 2020), συμμετέχει με την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση της παράστασης «Tom in Greece» («Tom à la ferme», 2011), η οποία θα είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου.

«Ο ομοφυλόφιλος, πριν γνωρίσει τον έρωτα, γνωρίζει το ψέμα» αναφέρει ο συγγραφέας του έργου, Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ. Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος επιχειρεί να παρασύρει το κοινό σε μια τραγικοκωμική αποκάλυψη ψέματος, απώθησης και βίας με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.

Στην πρώτη του συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο Ζερβουλάκος μετέφερε το επιτυχημένο έργο του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ, «Tom ΰ la ferme» (2011), σε μια διασκευή εμπνευσμένη και από την ελληνική πραγματικότητα, που ανέβηκε στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Ζερβουλάκος, ο οποίος το 2012 ψηφίστηκε από τους Γερμανούς κριτικούς θεάτρου του περιοδικού Theater Heute ως ο καλύτερος ανερχόμενος καλλιτέχνης, επιστράτευσε για την παράσταση μια ομάδα νέων και καθιερωμένων ηθοποιών (Ρένια Λουιζίδου, Αντώνης Πριμηκύρης, Λευτέρης Πολυχρόνης, Eva Maria Sommersberg), οι οποίοι, υπό τους ήχους των Amateurboyz, μας παρουσίασαν ένα ψυχολογικό θρίλερ, σπουδή στο πένθος και, παράλληλα, ανατομία μιας κλειστής κοινωνίας. Ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο, που έγινε και ταινία από το τρομερό παιδί του καναδικού κινηματογράφου, Ξαβιέ Ντολάν, διασκευάστηκε και παρουσιάστηκε το 2019 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Τομ, κοσμοπολίτης, πετυχημένος και γκέι, ταξιδεύει στην ελληνική επαρχία για να παραστεί στην κηδεία του εραστή του. Συντετριμμένος από το πένθος του, γνωρίζει για πρώτη φορά την οικογένεια του εκλιπόντα: τη μητέρα του, που δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο Τομ και τι έχει ζήσει με τον γιο της, καθώς και τον πανομοιότυπο αδερφό του, που θέλει να κρύψει την αλήθεια με κάθε κόστος. Παρά το τοξικό περιβάλλον, ο Τομ μοιάζει να αδυνατεί να φύγει, ενώ παθολογικές δυναμικές αναπτύσσονται μεταξύ των προσώπων που ταλανίζονται από παιχνίδια εξουσίας και καταπιεσμένες ορμές. Σταδιακά, τα όρια μεταξύ βίας, φόβου και λαγνείας θολώνουν, οδηγώντας σε μια τραγικοκωμική αποκάλυψη ψέματος, απώθησης και βίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 22:20