Η Δραματική Σχολή Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης ανεβάζει τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μίλτου Δημουλή. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στο Θέατρο Πέτρας στις 22 Ιουλίου 2018 ώρα 21.30. Τους ρόλους ερμηνεύουν, καθηγητές της σχολής, απόφοιτοι και σπουδαστές.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

22/07/2018:Θέατρο Πέτρας (Σκηνή Πήτερ Μπρουκ)

27/07/2018:Δήμος Αμαρουσίου (Αμαλίειο)

30/07/2018:Δήμος Πάτρας (Αρχαίο Ωδείο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Διόνυσος, Θεός του γλεντιού, του κρασιού, της γονιμότητας και της ζωτικής ενέργειας, μαζί με τον δούλο του ξεκινούν ένα ταξίδι για τον κάτω κόσμο. Σκοπός τους να φέρουν εκ νέου στη Γη τον ικανότερο ποιητή όπου με τις συμβουλές του και το πνεύμα του θα μπορέσει να σώσει την Αθήνα από τη σκλαβιά και να ζήσει ξανά ο Αθηναίος πολίτης με τις θεμελιώδεις αξίες της ανθρώπινης ζωής. Την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη. Το ταξίδι τους στον Άδη είναι μια αστραφτερή, χιουμοριστική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από το απροσδόκητο, τις συνεχείς μεταπτώσεις των καταστάσεων, τις ανατροπές στη συμπεριφορά των ηρώων, ενώ το στοιχείο της φαντασίας, της παρωδίας και της αμφισημίας των λέξεων και των φράσεων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο των θεατών. Με όλη την τέχνη και την τεχνική του ποιητή των «Βατράχων», το δεύτερο μέρος ελευθερώνει από το μαύρο του Άδη, τις πιο λαμπερές και φωτεινές εξάρσεις της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος και μόνο να χειροκροτήσει κανείς μπορεί, να γελάσει, να υποκλιθεί και να αγωνιστεί για να παραμείνει ο άνθρωπος Ελεύθερος και Συλλογικός.

Συντελεστές:

Μετάφραση Δήμητρα Χριστοδούλου Σκηνοθεσία Μίλτος Δημουλής Σκηνικά – Κοστούμια Κατερίνα Χατζή Μουσική Τάσος Σωτηράκης Φωτισμός Αντώνης Παναγιωτόπουλος Επιμέλεια Λόγου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου Θεατρολόγος Κική Δεμερτζή Μακιγιάζ Τατιάνα Καραντζή Βοηθός Σκηνοθέτη Άρτεμις Νικολάκη

Διανομή (με τη σειρά που εμφανίζονται τα πρόσωπα):

Διόνυσος Νίκος Διονύσιος Ξανθίας Νίκος Σαράκης Ηρακλής Γιάννης Λιόκαρης Πεθαμένη Παναγιώτα Παπαβασιλοπούλου Μάνα Πεθαμένης Αλίκη Τσουκαλά Χάροντας Έρη Ανδρέου Αιακός Βασιλική Γιασεμί Παιδί Βασίλης Δημουλής.

Χορεύτριες της Περσεφόνης Άρτεμις Νικολάκη Θεοδοσία Δέμου Βασιλική Καπετανοπούλου.

Ξενοδόχες Παναγιώτα Παπαβασιλοπούλου Βούλα Οικονόμου Κοσμάς Μαλτέζος.

Δούλος του Πλούτωνα Άρτεμις Νικολάκη Ευριπίδης Αμαρυλλίς Κοντού Αισχύλος Τάσος Σωτηράκης Πλούτωνας Γιάννης Λιόκαρης.

Χορός Βατράχων Έρη Ανδρέου – Βασιλική Γιασεμί – Ειρήνη Δρακουλέλη – Βασιλική Καπετανοπούλου – Κοσμάς Μαλτέζος – Σταύρος Μπενέτος – Άρτεμις Νικολάκη – Εύστα Σαχλά Μιμίτα Σωκαρά – Παναγιώτα Χαλούλη Χορός Μυστών Βασιλική Γιασεμί – Ειρήνη Δρακουλέλη – Βασιλική Καπετανοπούλου- Κατερίνα Καραντάνη – Μαρία Παπαθεοφάνου – Ηλίας Παρασκευαΐδης – Εύστα Σαχλά ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Σταύρος Μπενέτος Κορυφαίοι Παράβασης: Μίλτος Δημουλής – Βασιλική Γιασεμί – Άρτεμις Νικολάκη – Ειρήνη Δρακουλέλη.

Μαθητές Ευριπίδη Έρη Ανδρέου – Ειρήνη Δρακουλέλη -Λολλιάνα Έλιας – Βασιλική Καπετανοπούλου Κοσμάς Μαλτέζος – Αλίκη Τσουκαλά – Παναγιώτα Χαλούλη.

Μαθητές Αισχύλου Βασιλική Γιασεμί – Θεοδοσία Δέμου – Παναγιώτα Παπαβασιλοπούλου Εύστα Σαχλά – Μιμίτα Σωκαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης