Τρεις μήνες μετά την έναρξη του εργαστηρίου της Άντζελας Μπρούσκου στον Τεχνοχώρο Fabrica, η ομάδα των συμμετεχόντων είναι έτοιμη να παρουσιάσει την παράσταση που δημιούργησε. Με τον προκλητικό τίτλο «Είμαι δολοφόνος, η δουλειά μου είναι να σκοτώνω ανθρώπους», η παράσταση -όπως και το εργαστήριο- είναι εμπνευσμένη από το σπουδαίο έργο «Ρομπέρτο Τσούκο», του Μπερνάρ Μαρί Κολτές.

Από τις 19 Μαρτίου, για 6 μόνο παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Fabrica.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος. Από τον μύθο στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Έχοντας ως αφετηρία το έργο «Ρομπέρτο Τσούκο» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν συλλογικά μέσα από διαφορετικές οπτικές και θέσεις. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στον μυθικό ήρωα και το πραγματικό πρόσωπο;

Η προσέγγιση ήταν ανοιχτή σε όλα τα μέσα και εργαλεία που θεωρήθηκαν χρήσιμα. Σκοπός ήταν οι συμμετέχοντες ν’ ανακαλύψουν τρόπους και κώδικες που συμβάλλουν στην σκηνική εγκατάσταση του έργου, ως δράστες και ως δημιουργοί μιας νέας, απρόβλεπτης πραγματικότητας που θα συνδιαλέγεται με τον παρόντα χώρο και χρόνο χρησιμοποιώντας υλικά και από το θέατρο Ντοκουμέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διδασκαλία, Σκηνοθεσία:  Άντζελα Μπρούσκου
Σχεδιασμός αφίσας και μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Ευφραιμίδης
Video: Θάνος Χατζόπουλος
Φωτογραφικό υλικό: Νεκτάριος Σουγλέρης

Παίζουν: Τατιάνα Αντωνάκη, Μαίρη Βούλγαρη, Αλέξανδρος Ευφραιμίδης, Δημήτρης Πορφύρης Καβάγιας, Τζέσικα Καϊμπαλή, Σίλια Μπαξεβάνη, Αρεταίος Μπεζάνης, Σοφία Παπουτσόγλου, Έφη Σισμανίδου, Τίνα Τζάθα, Θάνος Χατζόπουλος.

Από 19 Μαρτίου έως 04 Απριλίου

κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9μμ

για 6 παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

 (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125)

Τιμή εισιτήριου: 8€

Η προπώληση σύντομα μέσω Viva

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης