Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ακουστικής θεατρικής παράστασης «Το Πάτωμα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τους ακροατές. Το πρώτο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με την παράσταση να έχει προσελκύσει περισσότερους από 4.000 ακροατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το έργο «Το Πάτωμα» της Ζέτης Φίτσιου:
 
Σ’ ένα δυστοπικό περιβάλλον, δύο άνδρες συναντιούνται, όμως δεν μπορούν να ιδωθούν. Ο ένας περπατά στην επιφάνεια του πατώματος, ενώ ο άλλος βρίσκεται από κάτω, καθώς το πάτωμα τον έχει καταπιεί. Ο «κάτω» ζητά από τον «πάνω» να τον βοηθήσει για να βγει. Είναι όμως ο άνδρας της επιφάνειας διατεθειμένος να προσφέρει τη βοήθειά του στον παγιδευμένο άνδρα; Θα θελήσει το πάτωμα να ανοίξει για να τον βγάλει από μέσα του; Οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς και η φυσική υπεροχή του ενός αρχίζει να γίνεται πλεονέκτημα του άλλου. Ποιος βρίσκεται τελικά στο φως και ποιος στο σκοτάδι;

Σκηνοθετικό σημείωμα
 
Το «Πάτωμα» της Ζέτης Φίτσιου είναι ένα κείμενο σαγηνευτικό μέσα στην καθαρότητά του. Μιλάει για το χθες και το αύριο του ανθρώπου και κυρίως για το σκοτεινό του σήμερα. Η ραδιοφωνική απόδοση του «Πατώματος» στοχεύει να πυροδοτήσει εικόνες και σκέψεις πάνω σε έννοιες όπως η εμπιστοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η ανθρωπιά και να ενθαρρύνει τους ακροατές να κατανοήσουν τις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων που περιβάλλονται από μια ατμόσφαιρα «λογικού παραλόγου», μια ατμόσφαιρα ολοένα και περισσότερο γνώριμη στους περισσότερούς μας τα τελευταία χρόνια.    

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Πέτρος Λαγούτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έργο: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Παρίσσης
Φωτογραφίες: Διονύσης Κούτσης
Σχεδιασμός αφίσας: Μαριέττα Μπιτσακάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Τζίτζι Μιχαηλίδη
Βοηθός Παραγωγής: Ειρήνη Σαμαρτζή
Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

Η δράση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η παράσταση διατίθεται δωρεάν.

Σε μια προσπάθεια στήριξης του κλάδου του πολιτισμού, στο www.iroes.art βρίσκονται αναρτημένοι οι αριθμοί λογαριαριασμών από το ίδρυμα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» καθώς και από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδράμει στο έργο τους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης