Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμα της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, «Συνοικία το Όνειρο», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου θα παρακολουθήσετε την περσινή επιτυχία «Συνοικία το όνειρο»Κ. Κοτζιά – Τ. Λειβαδίτη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, με αξιόλογους κι αγαπημένους ηθοποιούς στους εμβληματικούς ρόλους.

Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικό και αγκαλιάζει με αγάπη τα τραγικά πρόσωπα που συμμετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα σκηνικά είναι της Έρσης Δρίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου,  η μουσική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη. Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς: Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Σοφία Μανωλάκου, Στράτος Χρήστου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Εύρη Σωφρονιάδου, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη, και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία υπήρξαν σταθμοί στην καριέρα του και που ερμηνεύει ζωντανά ο Ζαχαρίας Καρούνης,στην κιθάρα ο Μάριος Μούρμουρας, ο Κοσμάς Κοκόλης κι ο Αλέκος Γλυκιώτης στο μπουζούκι.
Συμμετέχει η Μαρία Γράμψα.

Μουσική Επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Επικοινωνία – Δημοσιές Σχέσεις:Μαργαρίτα Δρούτσα
Διεύθυνση και Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης
Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη και Πέμπτη: Α’ Ζώνη 22€, Β’ Ζώνη 15€
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: Α’ Ζώνη 25€, Β’ Ζώνη 22€

Προπώληση Εισιτηρίων viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theatre/gyalino/synoikia-to-oneiro

 

Πρεμιέρα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Ώρες και μέρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Παρασκευή 21.00
Πέμπτη, Σάββατο 18.00
Κυριακή 20.30

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μέχρι νεοτέρας θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του Covid 19 ; ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.
Κατά την είσοδο των θεατών στον χώρο θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, όπως αυτός θα οριστεί από την κυβέρνηση

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης