Τον πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας, μέσα από το έργο της ψηφιοποίησης σπάνιων κειμηλίων, χειρόγραφων, γλυπτών, αγιογραφιών και άλλων αντικειμένων, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος – Ψηφιακή Εποχή», σε παραγωγή COSMOTE TV.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD,την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 21.00. Ταυτόχρονα, θα προβληθεί ελεύθερα για το κοινό, μέσα από το COSMOTE HISTORY @YouTube, το οποίο μεταδίδει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ και εκπομπές της COSMOTE TV, με στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία της οικογένειας την περίοδο που «μένουμε σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του έργου της ψηφιοποίησης των πολύτιμων αντικειμένων του Αγίου Όρους, την υλοποίηση του οποίου ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ, ήταν η δημιουργία της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού», ενός διαδικτυακού τόπου, που για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μπει στα άδυτα του ιερού τόπου και να ανακαλύψει τους θησαυρούς του.

Μέσα από 3 ωριαία επεισόδια, η σειρά -την οποία υπογράφει σκηνοθετικά ο πολυβραβευμένος Κώστας Αυγέρης – καταγράφει βήμα-βήμα τις εργασίες της ψηφιακής αποτύπωσης, ενώ μέσα από τοποθετήσεις και μαρτυρίες διακεκριμένων επιστημόνων, θεολόγων, ιστορικών, συγγραφέων, αρχιτεκτόνων και των ίδιων των μοναχών που κατοικούν στην Αθωνική Πολιτεία, αναδεικνύει πτυχές της Αγιορείτικης ιστορίας, παράδοσης και ζωής, ανά τους αιώνες.

Ειδικότερα, τo πρώτο επεισόδιο, που θα προβληθεί στις 10/4, κάνει μία αναδρομή στην ιστορία του Αγίου Όρους, παρουσιάζοντας ντοκουμέντα και πληροφορίες που τεκμηριώνουν την παγκόσμια σημασία της Ιερής Πολιτείας. Μεταξύ άλλων, το επεισόδιο μάς ξεναγεί στις Μονές Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Βατοπαιδίου, Αγίου Παύλου, Σιμωνόπετρας, καθώς και στο Πρωτάτο που εδρεύει στις Καρυές. Στα επόμενα δύο επεισόδια (Παρασκευή 17/4 και 24/4, 21.00), οι τηλεθεατές θα «βιώσουν» την καθημερινότητα της ζωής του Αγίου Όρους και θα θαυμάσουν σπάνια έργα τέχνης που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα επεισόδια, αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η νέα σειρά «Άγιο Όρος – Ψηφιακή Εποχή» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την Ελλάδα.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV
ΕκτέλεσηΠαραγωγής:  FrogontheRoad
Αρχισυνταξία-Σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
CreativeProducer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Μοντάζ: Νίκος Καλαβρυτινός
Παραγωγή COSMOTETV: Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη, Μαρία Κάμινα

Δείτε το βίντεο:
        

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης