Στη Σίφνο, την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου, αναβιώνουμε το αρχαίο σύστημα επικοινωνιών!
Για 11η χρονιά, Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σίφνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και εκατοντάδες εθελοντές αναβιώνει το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των 76 αρχαίων πύργων, 4 ακροπόλεων, 2 ιερών και μερικών ακόμα σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος. 85 συνολικά τοποθεσίες σκορπισμένες παντού στη Σίφνο θα γίνουν κρίκος αυτής της αλυσίδας.

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ως μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των αρχαίων πύργων και φρυκτωριών (6ος – 3ος αιώνας π.Χ.) της Σίφνου και γενικότερα του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού, αλλά σήμερα, 11 χρόνια μετά, είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Είναι ο τρόπος να γνωρίσουν τα νέα παιδιά και να αγαπήσουν την ιστορία του τόπου τους, είναι τρόπος να προστατέψουμε αυτά τα αρχαία ερείπια από τη λήθη, την εγκατάλειψη, τις επεμβάσεις άγνοιας, είναι τρόπος διαφήμισης της Σίφνου και προσέλκυσης επισκεπτών και έχει με τα χρόνια γίνει μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση μέσω της οποίας εθελοντές από λίγων μηνών μέχρι πολλών ετών στέλνουν μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλο το αρχιπέλαγος.

Η δράση μεταδίδεται κάθε χρόνο ζωντανά με ειδική εκπομπή του τοπικού ραδιοσταθμού ΠΡΙΣΜΑ FM και ανταποκρίσεις εθελοντών από όλη τη Σίφνο. 

Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει όποιος θέλει ανεξαρτήτου ηλικίας, μέχρι και την παραμονή της εκδήλωσης (αν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα σημεία χωρίς εθελοντή…)! Η διαδικασία είναι εύκολη, ασφαλής και διασκεδαστική. Και στο τέλος πάντα μαζευόμαστε κάπου για να δούμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε και να αλλάξουμε εντυπώσεις!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΙΦΝΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Απολλωνία Σίφνος
Τηλέφωνο: 22840-31977, 33661
e-mail: dikes@sifnos.gr