Η έκθεση των Νίκου και Σωτήρη Ζωάκη αποτελείται από 100 φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης , ως μέρος της φωτογραφικής δουλειάς των δύο δημιουργών και παρουσιάζεται σε έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο εντός του ξενοδοχείου Ramada Plaza Thraki. Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στο lobby του ξενοδοχείου Ramada Plaza Thraki (4ο χιλ. Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής) .

Πρόκειται για δύο φωτογράφους που ως αδέρφια εκκινούν από ίδια προσωπική αφετηρία και στην πορεία διαφοροποιούν το φωτογραφικό μέσο, το στυλ και τον τρόπο θέασης, με διαφορετικές στοχεύσεις ο καθένας. Προσεγγίζουν τη φωτογραφία μέσα από το δυναμικό πεδίο των ποικίλων τάσεων και κατευθύνσεων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, συγκλίνουν σ’ ένα σημείο: στην αγάπη για τη φωτογραφική τέχνη και για τον τόπο όπου ζουν. Έτσι στο πλαίσιο της ιδιαίτερης διαδικασίας για τη διαμόρφωση μιας καλλιτεχνικής στάσης, ανακαλύπτουν τελικά μαζί με τον τόπο που κατοικούν και τη δική τους προσωπική διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ταυτόχρονα η μόνιμη αυτή έκθεση αποτελεί ένα ιδιότυπο εικαστικό γεγονός: επιχειρεί να εντάξει τη φωτογραφική τέχνη σε χώρους επαγγελματικούς όπου μέχρι σήμερα οι εικόνες βρίσκονται με ένα διακοσμητικό κυρίως χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να περνούν συνήθως απαρατήρητες.

Τοποθετημένες με μια δυναμική αισθητική και μια αλληλουχία, προκαλούν το βλέμμα του θεατή και με τη συχνότητά τους δίνουν ένα ρυθμό περιήγησης στους ξενοδοχειακούς χώρους . Καταφέρνουν να αφήσουν μια πνοή από τον αέρα και μία πινελιά από τα χρώματα αυτού του τόπου και να κεντρίσουν την περιέργεια του επισκέπτη, προκειμένου να τις αναζητήσει ο ίδιος με τη σειρά του.

Παράλληλα λόγω του χαρακτήρα του χώρου, οι χώροι της έκθεσης είναι διαρκώς επισκέψιμοι όλο το 24ωρο, προβάλλοντας στους επισκέπτες, εικόνες της περιοχής όπως έχουν συλληφθεί μέσα από το βλέμμα των δύο δημιουργών.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς κατατίθεται και παρουσιάζεται σε πέντε θεματικές ενότητες ανά γεωγραφική περιοχή η καθεμιά , στους φιλόξενους χώρους της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.
Πηγή: idrones.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης