Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, σας καλούν να γνωρίσετε το νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους, θα λάβουν χώρα στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο, σε εναλλαγή με το Impact Hub Athens, στις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016

Στην σύγχρονη πραγματικότητα, το σχέδιο έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας όσο ποτέ. Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται και τοσχέδιο κατέχει κυρίαρχη θέση – ας αναλογιστούμε μόνο πόσο χρόνο περνάμε μπροστά σε οθόνες και θα καταλάβουμε τη δύναμη που έχει η εικόνα σήμερα στην επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιάζω σημαίνει σκέφτομαι και σκιτσάρω σημαίνει δημιουργώ. Ακόμα και στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η ταχύτητα, η ελευθερία και η αμεσότητα που χαρίζει το σχέδιο σε όσους το κατέχουν παραμένουν στον πυρήνα της σχεδιαστικής δημιουργίας. Η εμπειρία του σχεδιασμού παρέχει την ευκαιρία για δημιουργική σκέψη, εξερεύνηση, πειραματισμό, λύνει τα χέρια σε όσους το κατέχουν καλά, τους χαρίζει απλόχερα απρόσμενα και χαρούμενα “ατυχήματα” και φυσικά αποτελεί τη βάση για όλα τα μετέπειτα στάδια της δημιουργίας.

Μέσα στα επόμενα χρόνια εκτιμάται πως το σχέδιο θα εξελιχθεί σε μια υβριδική βιομηχανία που θα καταπιάνεται εξίσου με την τεχνολογία και την δημιουργικότητα. Ένα νέο κύμα σχεδιαστών, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα κληθούν να ενώσουν τους τομείς της έρευνας, της παραγωγής, της διάδρασης και της εφαρμογής της εικόνας για να λύσουν τα περίπλοκα προβλήματα του 21ου αιώνα, αλλά και να δημιουργήσουν νέες μορφές ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι να φωτίσει το επάγγελμα του σχεδιαστή – ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυδιάστατα επαγγέλματα σήμερα – και να φέρει σε επαφή τους τωρινούς επαγγελματίες του χώρου με τους μελλοντικούς, μέσα από ένα πρίσμα δραστηριοτήτων, με κεντρικό άξονα το σκίτσο.

Μέσα στo πλαίσιo αυτής της δράσης, θα παρουσιαστούν κορυφαίοι δημιουργοί του ευρύτερου χώρου (Σκίτσο, Κόμικς, Γελοιογραφία, Καρικατούρα, Animation, Εικονογράφηση, Γκράφιτι, Γραφιστική, Τατουάζ, Video games, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Concept Art, Βιομηχανικό Σχέδιο, Virtual Reality κ.ά.) οι οποίοι θα μιλήσουν για τη δουλεία τους και τις εμπειρίες τους και θα πραγματοποιήσουν ανοιχτά Workshops και Masterclasses, παρουσιάσεις και εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών αποτελεί το χώρο όπου οι σημερινοί και οι αυριανοί δημιουργοί θα ενώσουν το παρόν και το μέλλον του σχεδίου, του σκίτσου και της εικόνας. Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες εσάς, να τους γνωρίσετε από κοντά και να δουλέψετε μαζί τους!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης