3ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013, 01:21
3ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης


Και το 3ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ επιμένει στην εξωστρέφεια, με δημιουργικές συνεργασίες καταξιωμένων Eλλήνων μουσικών και σημαντικών τζαζιστών από το εξωτερικό.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Σε μια «συνάντηση κορυφής» μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας, φυσικού και ηλεκτρικού ήχου, ο Τάκης Μπαρμπέρης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες κιθαρίστες της τζαζ, συμπράττει με μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία της διεθνούς σκηνής, τον Τουρκοσουηδό σαξοφωνίστα Ιλάν Ερσαχίν ο οποίος μπορεί να καυχάται, μεταξύ άλλων, και για την ανακάλυψη της Norah Jones.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Σε αυτή τη συναυλία ο καταξιωμένος πιανίστας Σάμι Αμίρης συμπράττει με το βιρτουόζο τρομπετίστα Ρεξ Ρίτσαρντσον. Ο Αμίρης με ένα πλούτο επιρροών στην πιανιστική φαρέτρα του (κλασική, τζαζ, παραδοσιακή μουσική από Ασία, Αφρική, Μαορί, Βαλκάνια κλπ., αλλά και αρχαιοελληνική μουσική) θα βρίσκεται δίπλα στον Καλιφορνέζο τρομπετίστα που έχει συνεργαστεί με θρυλικά ονόματα, όπως ο Ray Charles και η Aretha Franklin.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ένα από τα τρομερά παιδιά της νεότερης βρετανικής τζαζ πλάι σε καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς. Ο Κώστας Θεοδώρου είναι ένας ολοκληρωμένος μουσικός, γέννημα-θρέμμα του βαλκανικού ήχου, της κλασικής τζαζ και των μουσικών του Κόσμου. Σε αυτή τη συναυλία συνεργάζεται με τον εξαιρετικό Βρετανό τρομπετίστα Τομ Άρθουρς, τον οποίο ο Guardian ενέταξε στην πρώτη γραμμή της νέας βρετανικής τζαζ.

Τιμές εισιτηρίων ανά ημέρα:
18 € | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Τιμές Φίλων της Στέγης ανά ημέρα:
14 € | 9 €
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 117 45 Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013, 01:21